3 octombrie 2024
SportAtletism/ Aruncarea suliței: Alexandru Novac, transferat la CSM Bacău!

Atletism/ Aruncarea suliței: Alexandru Novac, transferat la CSM Bacău!

În timp ce SCM Bacău a renunțat la cea mai prestigioasă atletă din România din ultimul deceniu, Bianca Ghelber, CSM Bacău l-a „repatriat” de la CSM București pe sulițașul olimpic pregătit de Mihaela Melinte

Lovitură importantă dată de CSM Bacău! În planul performanței sportive, dar și al imaginii. Dacă SCM Bacău a renunțat în această toamnă la sportiva sa emblematică, campioana europeană din 2022 la aruncarea ciocanului, Bianca Ghelber, în schimb CSM Bacău a făcut toate eforturile pentru a-și asigura serviciile sulițașului Alexandru Novac. Clubul tutelat de municipalitatea băcăuană l-a transferat săptămâna aceasta de la CSM București pe sportivul în vârstă de 27 de ani.



În fapt, este vorba de o „repatriere”, în condițiile în care Alex Novac a mai activat la CSM Bacău, el reușind să stabilească sub culorile „CSMeilor”, în 2018, la Nembro (Italia) un nou record național: 86, 37 metri. Prezent anul acesta atât la Europenele de la Roma, cât și la Olimpiada de la Paris, Alex este antrenat de multipla campioană europeană și mondială, Mihaela Melinte, cea care a pregătit-o, de altfel, și pe Bianca Ghelber.

„Am încredere mare în potențialul și seriozitatea lui Alex Novac, iar venirea sa la CSM Bacău este un câștig atât pentru club, cât și pentru sportiv. Alex are toate șansele unui progres semnificativ, iar CSM Bacău asigură un cadru optim din acest punct de vedere”, a declarat antrenoarea băcăuană Mihaela Melinte. „Am început pregătirea noului ciclu olimpic. În această idee l-am transferat pe Alexandru Novac deoarece ne dorim ca CSM Bacău să aibă cel puțin un reprezentant la viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Los Angeles, din  2028”, a anunțat directorul CSM Bacău, Adrian Gavriliu, care a adăugat:

„Pentru Olimpiada de la Paris, noi ne pusesem speranțe în trei sportivi: săritorul Constantin Popovici, judoka Mircea Croitoru și înotătorul Dani Martin. Din păcate, niciunul dintre aceștia nu a reușit să reprezinte CSM Bacău, Bacăul și România, la Jocurile Olimpice din acest an. În cazul lui Costa Popovici, numeroasele competiții de high-diving și cliff-diving și-au pus amprenta pe evoluțiile de la probele olimpice, Mircea Croitoru a ratat calificarea la mustață la categoria sa de greutate, iar Dani Martin a abandonat activitatea competițională înainte de vreme. În ceea ce privește aducerea lui Alex Novac, contractul său nu încarcă sub nicio formă bugetul CSM Bacău deoarece suportul economic va fi asigurat din resursele provenite din încheierea altor colaborări”.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img