2 octombrie 2024
ActualitatePrimăria Bacău demarează acțiunea de verificare a gurilor de scurgere din oraș

Primăria Bacău demarează acțiunea de verificare a gurilor de scurgere din oraș

Primăria Municipiului Bacău a inițiat un program amplu de verificare a gurilor de scurgere din oraș, ca răspuns la problemele cauzate de ploile abundente din ultimele săptămâni. Aceste precipitații au scos la iveală limitele infrastructurii de canalizare, motiv pentru care primăria a decis să intervină.

Deși afirma că responsabilitatea întreținerii acestor guri de scurgere aparține Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), Primăria a contractat servicii pentru verificarea și remedierea problemelor la peste 300 de guri de scurgere din oraș. Până în prezent, peste 40 dintre acestea au fost identificate pentru verificări și lucrări suplimentare.



„Ploile recente au arătat că infrastructura noastră de canalizare are puncte slabe. În urma intervențiilor, vom avea o radiografie clară a locurilor cu probleme și vom căuta soluții specifice pentru fiecare dintre ele,” a declarat primarul Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu. El a mai precizat că această inițiativă a fost declanșată și pe baza sesizărilor primite de la cetățeni, care au indicat probleme în anumite zone ale orașului.

Verificările au început în sudul orașului și vor continua până la finalul anului. Aceste lucrări sunt parte a unui efort mai amplu de a asigura funcționarea corespunzătoare a sistemului de canalizare, pentru a preveni inundațiile și alte inconveniente cauzate de precipitațiile intense.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img