30 septembrie 2024
ActualitateCaravana Crucii Roșii a făcut minuni la Căiuți! În 5 zile, 187...

Caravana Crucii Roșii a făcut minuni la Căiuți! În 5 zile, 187 de localnici au primit ajutor medical gratuit!

“O comunitate uitată primește o șansă la sănătate: cardiologie, pediatrie, optică și multe altele la dispoziția celor mai vulnerabili!”

Un mic sat din județul Bacău a devenit, pentru cinci zile, centrul atenției medicale datorită Caravanei de Sănătate a Crucii Roșii Române, care a adus speranță pentru locuitorii uitați de sistem. În perioada 23-27 septembrie, caravana a adus consultații gratuite, iar cifrele sunt grăitoare: 187 de persoane au beneficiat de nu mai puțin de 690 de investigații medicale!



De la bătrânii care abia se pot deplasa, la mame cu mulți copii, oamenii au venit cu speranță și au plecat cu răspunsuri și tratamente. Cele mai des întâlnite probleme de sănătate? Nu e de mirare – afecțiuni cardiologice, diabet și probleme de nutriție. De asemenea, mulți dintre pacienți s-au confruntat cu probleme oculare.

Medicii au fost șocați de cât de mare e nevoia de servicii medicale în această zonă! „Nu am mai văzut o asemenea mobilizare, oamenii sunt atât de recunoscători și, din păcate, atât de neglijați de sistem!”, a spus un medic din echipa Crucii Roșii.

De parcă nu era suficient, au fost efectuate și investigații complexe – medicină generală, EKG, măsurarea parametrilor fiziologici, totul într-un timp record.

“Misiunea Crucii Roșii este clară: să ajungem acolo unde statul nu ajunge!”, au declarat voluntarii, mulțumiți că au putut ajuta o comunitate aflată în nevoie. Personalul medical, asistenții și voluntarii și-au unit forțele pentru a oferi o gură de aer proaspăt celor care, în multe cazuri, nu și-ar permite nici măcar o consultație.

„Am fost uimită de dedicarea lor, nu credeam că mai există oameni care să îți pese atât de mult!”, a declarat o femeie în vârstă, vizibil emoționată.

Caravana Crucii Roșii a plecat, dar urmele ei rămân: speranța și recunoștința celor care au primit un ajutor vital. Acest proiect național, dedicat comunităților vulnerabile, continuă să ofere acces gratuit la sănătate pentru cei care, altfel, nu ar avea această șansă.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img