30 septembrie 2024
ActualitateAerul din Bacău: Curat în weekend, poluat în zilele lucrătoare!

Aerul din Bacău: Curat în weekend, poluat în zilele lucrătoare!

Calitatea aerului în județul Bacău a cunoscut o schimbare semnificativă între sfârșitul săptămânii și zilele lucrătoare, conform măsurătorilor realizate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău. În timp ce duminică, 29 septembrie, aerul a fost surprinzător de curat, în timpul săptămânii s-a înregistrat o scădere alarmantă a calității acestuia.

Măsurătorile nu mint!

Conform buletinului emis de APM Bacău, în data de 27 septembrie 2024, aerul din mai multe zone ale județului, inclusiv municipiul Bacău și Onești, s-a încadrat în categoriile „Acceptabil” și „Moderat”. În stații precum BC 1 Războieni și BC 4 Mioriței, s-au înregistrat valori de poluare care au dus la clasificarea calității aerului ca fiind doar „Acceptabilă”. Pe strada Cauciucului din Onești, indicele a ajuns la nivelul „Moderat”, semn că aerul era departe de a fi ideal pentru respirație.



Schimbare radicală în weekend!

Dar ce surpriză! Duminică, 29 septembrie, valorile indicelui de calitate a aerului s-au îmbunătățit vizibil. În toate punctele de monitorizare, aerul a fost catalogat drept „Bun” sau „Acceptabil”. Ceea ce indică o reducere drastică a poluării față de zilele anterioare. Zonele Războieni și Izvoare au înregistrat o calitate excelentă a aerului, iar în Onești, stațiile de monitorizare au arătat că aerul era mult mai respirabil.

Ce ne afectează aerul în timpul săptămânii?

Explicația? Traficul intens din timpul săptămânii și activitățile industriale! Pe măsură ce mașinile revin pe drumurile orașului și fabricile își intensifică producția, calitatea aerului se degradează rapid. Duminica, când activitățile sunt reduse, natura pare să își recapete respirația.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img