30 septembrie 2024
SportBăcăuanul Tudor Matanie (Rapid), câștigător al Supercupei României chiar de ziua sa!

Volei masculin

Băcăuanul Tudor Matanie (Rapid), câștigător al Supercupei României chiar de ziua sa!

Ce debut de sezon pentru voleibalistul băcăuan Tudor Matanie! Prima apariție oficială a lui Tudor în tricoul Rapidului București a coincis și cu primul trofeu câștigat. Duminică, 29 septembrie, în Sala Polivalentă din Capitală, gruparea feroviară și-a adjudecat, în premieră, Supercupa României la volei masculin.

Rapid a cucerit Supercupa grație unei victorii cu 3-1 (25-20, 30-28, 22-25, 25-21) împotriva campioanei Corona Brașov, la capătul unei finale electrizante. Iar pentru ca totul să fie perfect, Tudor Matanie a ridicat trofeul deasupra capului chiar de ziua sa, el împlinind duminică 19 ani.



Format la CSȘ Bacău de Ionuț Vasluianu și trecut, ulterior, sub comanda antrenorului Eusebiu Țurcanu la Știința Bacău, echipă cu care a reușit, stagiunea trecută, promovarea în Divizia A1, Tudor Matanie a fost transferat în vară de Rapid, echipă ce a ținut morțiș să-și asigure serviciile internaționalului român U20.

Iar debutul lui Tudor în alb-vișiniu s-a derulat sub semnul unui succes care promite un parcurs pe măsura talentului și pasiunii sale.

În altă ordine de idei, la finalul acestei săptămâni va debuta ediția 2024-2025 a Diviziei A1. La linia de start nu se va regăsi, din păcate, și fosta echipă a lui Tudor Matanie, CS Știința Bacău.

Deși promovată după o așteptare de șapte ani, gruparea băcăuană și-a anunțat forfaitul din cauza bugetului insuficient, ceea ce face ca Divizia A1 să pornească la drum cu numai 11 echipe. Știința va evolua în Seria de Est a Diviziei A2 sperând la vremuri (financiare) mai bune. Și, evident, ținând pumnii în A1 fostului său jucător, Tudor Matanie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img