30 septembrie 2024
SportCSM Bacău a rezistat (doar) o repriză pe terenul campioanei Dinamo

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor

CSM Bacău a rezistat (doar) o repriză pe terenul campioanei Dinamo

Duminică seara, în etapa a cincea a campionatului, „CSMeii” au cedat cu 38-29 în fieful bucureștenilor, după ce la pauză scorul a fost egal, 19-19

Dacă handbalul s-ar juca doar o repriză, CSM Bacău ar fi campioană. Sau, în cel mai rău caz, s-ar bate la titlu cu Dinamo București. Glumă? Doar pe jumătate. Jumătate de meci au rezistat și „CSMeii” duminică seara, pe terenul campioanei Dinamo, în etapa a cincea din Liga Zimbrilor la handbal masculin.



Plusul de valoare al gazdelor, care tocmai veneau după a treia victorie la rând în Liga Campionilor, coroborat cu oboseala cauzată de o bancă ultra-scurtă a băcăuanilor a făcut ca după un surprinzător dar perfect echitabil 19-19 la pauză, balanța să încline în final în favoarea bucureștenilor, învingători la nouă goluri diferență.

O înfrângere scontată, așadar. Dar și o primă repriză bună a echipei antrenate de Leonard Bibirig și Ionuț Rotaru, care a avut, în sfârșit, în Mojszilov un portar în zi fastă, iar în Virbauskas un adevărat om-orchestră.

Autor a numeroase assist-uri și a șase goluri înscrise, lituanianul a creat și faza meciului în minutul 20, atunci când l-a servit cu o pasă de efect și cu efect (marca Maricel Voinea) pe Ushal pentru golul de 12-11 pentru CSM Bacău. Merită notată și eficiența lui Mănescu, dar și debuturile bune înregistrate atât de extrema venită de la Minaur, Sergiu Makaria, marcatorul a trei goluri, cât și a tânărului portar Florin Sârghie, cel care a apărat două lovituri de la 7 metri în partea secundă.

Așa cum aminteam, echilibrul s-a rupt după pauză, absența variantelor de rezervă făcând ca oaspeții să acuze, la fel ca la precedentele trei înfrângeri, o pronunțată stare de oboseală fizică și mentală, taxată prompt de Dinamo, care, și pe fondul superiorității numerice și a atacurilor fără portar lipsite de finalizare ale Bacăului, a dus meciul de la 20 egal la 26-20 în decurs de numai patru minute și o secundă (35:22- 39:23).

Victoria permite lui Dinamo să revină în fruntea clasamentului, cu maximum de puncte, 15, la fel ca și Potaissa Turda, dar cu un golaveraj superior.

În urma acestei înfrângeri, în schimb, CSM Bacău, care i-a avut ca marcatori duminică pe Mănescu (8 goluri), Virbauskas (6), Ushal (5), Mousavi (3), Makaria (3), Oancea (2), M. Bujor (1) și Serhel (1) a ajuns pe loc retrogradabil, 13, cu un singur punct în cont. Mai jos decât „CSMeii” (care, ce-i drept, au avut și un program foarte dificil în acest debut de campionat), este doar „lanterna” CSM Făgăraș, aflată la cota zero în privința punctajului.

De notat din această etapă a cincea prima victorie stagională a Stelei (30-28 la Timișoara), al treilea succes la rând al Sucevei (36-32 cu Buzăul) și egalul surprinzător dintre CSM Focșani 2007 (care remizase și runda trecută, la Bacău) și CSM Odorheiul Secuiesc: 26-26. Etapa viitoare, CSM Bacău se va deplasa la Buzău, într-un joc programat duminică, 4 octombrie, de la ora 17.30

Rezultatele complete ale etapei a cincea: Potaissa Turda- CSM Vaslui 34-26, SCM Politehnica Timișoara- Steaua București 28-30, CSU din Suceava- HC Buzău 2012 36-32, CSM Constanța- CSM București 26-20, CSM Focșani- CSM Odorheiu-Secuiesc 26-26, Dinamo București- CSM Bacău 38-29, Minaur Baia Mare- CSM Făgăraș 33-25.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img