28 septembrie 2024
ActualitateCurățenia orașului, la control! Poliția Locală împarte amenzi!

Curățenia orașului, la control! Poliția Locală împarte amenzi!

Poliția Locală din Bacău intensifică măsurile pentru menținerea curățeniei în oraș și protejarea mediului înconjurător. În perioada 20 august – 25 septembrie 2024, agenții din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Evidența Persoanei au desfășurat o serie de controale în diverse zone ale municipiului. Scopul acestor verificări a fost identificarea și sancționarea actelor care afectează curățenia orașului, în special în ceea ce privește depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor și nerespectarea regulilor de colectare selectivă.

În urma acestor acțiuni, au fost constatate numeroase nereguli, iar Poliția Locală a aplicat un total de 36 de sancțiuni contravenționale. Valoarea amenzilor s-a ridicat la suma de 16.000 de lei. Cele mai frecvente încălcări au fost legate de:



Depozitarea ilegală a sacilor cu materiale de construcții pe spațiile verzi din apropierea blocurilor și pe domeniul public.
Aruncarea deșeurilor în locuri neautorizate.
Colectarea neselectivă a deșeurilor la platformele de colectare din cartiere.
Poliția Locală face un apel către toți locuitorii municipiului Bacău să respecte normele în vigoare privind depozitarea și colectarea deșeurilor, subliniind importanța unei atitudini responsabile pentru menținerea unui oraș curat și a unui mediu sănătos. Totodată, se reamintește că depozitarea materialelor de construcții și a deșeurilor voluminoase în locuri neautorizate este strict interzisă și se sancționează conform legislației locale.

Reprezentanții Poliției Locale subliniază importanța colectării selective și îndeamnă cetățenii să nu mai folosească spațiile publice pentru depozitarea ilegală a deșeurilor. Acțiunile de control și sancționare vor continua până când aceste practici vor fi eliminate, iar respectarea normelor va deveni un obicei pentru toți locuitorii orașului.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img