27 septembrie 2024
EvenimentRomânia sub cod galben și portocaliu: Furtuni și ploi torențiale în toată...

România sub cod galben și portocaliu: Furtuni și ploi torențiale în toată tara!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de COD GALBEN și COD PORTOCALIU, valabilă începând de 29 septembrie și până pe 30 septembrie. Pregătiți-vă pentru vreme extremă, deoarece furtuni și ploi torențiale vor cuprinde întreaga țară!

Cod Galben: Furtunile lovesc toată România!

Întreaga țară va fi sub asediul instabilității atmosferice, cu ploi abundente și rafale de vânt periculoase! Aversele se vor extinde rapid și pot aduce până la 40 de litri pe metru pătrat, iar în anumite zone, local se vor înregistra chiar peste 50 l/mp! Vântul nu va fi mai blând: rafale de până la 70 km/h vor mătura Moldova și estul Munteniei.



Cod Portocaliu: Ploi torențiale în Sudul și Estul țării

Atenție maximă pentru locuitorii din nordul și estul Olteniei, dar și pentru cei din Muntenia și Carpații Meridionali și Orientali! ANM a emis un COD PORTOCALIU, semnalând ploi torențiale extreme. Cantitățile de apă pot depăși 80 de litri pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu putere, depășind pragul de 90 km/h! Dacă aveți drumuri planificate în această perioadă, fiți extrem de prudenți!

Ce ne așteaptă?

Vremea va deveni din ce în ce mai rece în toată țara, iar la munte, în zonele cu altitudini peste 1700 m, sunt posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Furtunile sunt imprevizibile, iar autoritățile avertizează că evoluția acestora ar putea duce la înrăutățirea condițiilor!

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img