27 septembrie 2024
HomeSportVolei: Memorialul „Vlad Ștefan Șnel”

Volei: Memorialul „Vlad Ștefan Șnel”

Sâmbătă și duminică, sala de sport a CN „Vasile Alecsandri” va găzdui un turneu care va omagia amintirea campionului național la mini-volei, plecat dintre noi prematur, la doar 16 ani



Pe 6 octombrie 2023 se ridica la Ceruri, în mod nedrept, cumplit și prematur, Vlad Ștefan Șnel. Fostul campion național la mini-volei din 2018 sub culorile CSȘ Bacău avea doar 16 ani. Tocmai îi împlinise. În prima zi a lui Brumărel. Iar din cei 16 ani de viață, ultimii trei și jumătate îi petrecuse luptându-se cu o boală necruțătoare.

Vlăduț a plecat dintre noi, dar ne-a rămas și ne va rămâne mereu în aminitri și în suflete. O dovedește și faptul că, la un an distanță, comunitatea voleiului băcăuan îi aduce un omagiu sub forma unui turneu-memorial.

Astfel, la inițiativa Asociației „Susțin Voleiul Băcăuan”, în acest weekend, sala de sport a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” va găzdui prima ediție a Memorialului „Vlad Ștefan Șnel”.

Ziua de sâmbătă, 28 septembrie, va debuta la ora 9.00 și va fi rezervată întrecerii feminine, care va cuprinde următoarele categorii de vârstă: Under 15 (participante CSȘ Bacău 1, CSȘ Bacău 2, Sportland Bacău, LPS Piatra Neamț și HV Junior Iași), U17 (LPS Piatra Neamț, HV Junior Șași și CSȘ Bacău) și U19 (HV Junior Iași și CSȘ Bacău).

Duminică, 29 septembrie va fi rândul băieților să intre pe teren, în cadrul patrulaterului ce va reuni formațiile U17 ale LPS Piatra Neamț, CSȘ Nicu Gane Fălticeni și CSȘ Bacău, dar și o echipă băcăuană de old-boys, pentru care va evolua și libero-ul Științei Bacău, Mihai Șnel, fratele mai mare al lui Vlăduț.

„Este un moment încărcat de durere și de emoție, mai ales că turneul precede săptămâna care marchează atât data nașterii, cât și a dispariției lui Vlăduț. Ținem să mulțumim din tot sufletul tuturor celor care au făcut posibilă derularea Memorialului”, a mărturisit tatăl fostului campion, antrenorul CSȘ Bacău, Traian Șnel.

 



Alte titluri
Alte titluri

Controale la depozitele GPL. Nereguli mari, amenzi mici

În perioada 2-4 septembrie 2024, Inspectorii Muncii au luat...

Avem trecere de pietoni nouă pe Strada Venus! Dar e o problemă…

Pe strada Venus din Bacău, s-a întâmplat o adevărată...

Ultimele știri

spot_img