27 septembrie 2024
ActualitateProbleme în transportul petrolului și a gazului

Probleme în transportul petrolului și a gazului

În trimestrele II și III ale acestui an, inspectorii au făcut verificări drastice la singura societate comercială din județ care operează în acest domeniu sensibil, iar rezultatele sunt pur și simplu dezamăgitoare!

247 de angajați, dar ZERO măsuri reale de protecție!



Într-un sector unde pericolele de explozie, incendii sau emisii toxice sunt la ordinea zilei, s-a constatat că firma responsabilă nu a luat măsuri pentru protejarea angajaților săi. Echipamente uzate, instruire insuficientă și lipsa autorizării meseriilor periculoase – toate aceste nereguli au fost descoperite în timpul controalelor efectuate de ITM Bacău!

Sancțiuni pe bandă rulantă: amenzi de 15.000 de lei și avertismente 

Inspectorii nu au stat pe gânduri și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale: 2 avertismente și amenzi care totalizează 15.000 de lei. Dar, întrebarea rămâne: este această sumă suficientă pentru a opri angajatorii din a-și pune lucrătorii în pericol? Neconformitățile descoperite nu sunt doar chestiuni minore – ele vizează chiar siguranța de zi cu zi a oamenilor care lucrează cu echipamente extrem de periculoase!

Neconformități care ar putea duce la tragedii

Printre problemele grave identificate de inspectorii de muncă se numără lipsa măsurilor pentru zonele cu risc ridicat și specific, echipamentele de muncă necorespunzătoare și lipsa instruirii adecvate în ceea ce privește securitatea.

Jocul periculos cu viețile angajaților

Folosirea echipamentelor fără verificări corespunzătoare și ignorarea legislației specifice privind autorizarea meseriilor sunt semnale de alarmă că siguranța este tratată cu nepăsare. Cum poate o companie care transportă petrol și gaze naturale, produse extrem de inflamabile, să ignore riscurile uriașe la care își expune angajații?

 



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img