25 septembrie 2024
ActualitateCât costă parcarea în Bacău? Confuzie între prețuri și afișajele vechi de...

Cât costă parcarea în Bacău? Confuzie între prețuri și afișajele vechi de pe panouri

Un cititor ne-a semnalat o situație confuză cu privire la costul parcării în municipiul Bacău. După ce a plătit o oră de parcare, acesta a observat o discrepanță între prețul afișat pe panou și suma încasată. Pe panou era specificat un cost de 0,6 euro + 0,05 euro + TVA, însă băcăuanul a fost taxat cu 0,90 euro + 0,05 euro + TVA.

Pentru a clarifica situația, l-am contactat pe George Săcăleanu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău, care a explicat că prețul corect pentru o oră de parcare este într-adevăr 0,90 euro, însă panourile afișează încă vechiul tarif. „Aceste panouri nu au fost încă schimbate deoarece procedura de achiziție a noilor panouri a durat mai mult decât era estimat. Schimbarea necesită mașini speciale, echipamente și echipe de lucru, iar panourile sunt montate sus, ceea ce complică procesul”, a declarat Săcăleanu.



O altă sursă de confuzie poate apărea la plata prin SMS. Potrivit lui George Săcăleanu, plata parcării prin SMS este puțin mai scumpă din cauza comisioanelor percepute de operatorii de telefonie mobilă.

În ceea ce privește noile parcometre instalate în oraș, prețul parcării este de 4 lei pe oră, aceeași sumă fiind valabilă și în aplicațiile electronice de plată. Aceasta oferă o opțiune mai simplă și clară pentru șoferii care nu doresc să plătească prin SMS.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img