25 septembrie 2024
ActualitateLucrările de înlocuire a rețelei de termoficare pe strada Garofiței și în...

Lucrările de înlocuire a rețelei de termoficare pe strada Garofiței și în curtea Grădiniței 24, finalizate

Primarul municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a anunțat încheierea lucrărilor de înlocuire a rețelei primare de termoficare pe strada Garofiței și în curtea Grădiniței nr. 24. Aceste lucrări vin în contextul necesității de a îmbunătăți infrastructura termică a orașului, evitând problemele ce apăreau frecvent în timpul sezonului rece.

“Pe aceste tronsoane aveam mari probleme în plin sezon și ajungeam ca apartamente întregi să fie fără căldură și apă caldă exact atunci când aveau cea mai mare nevoie”, a declarat primarul Stanciu Viziteu.



La sfârșitul săptămânii vor avea loc probele la cald, iar în cazul în care totul va funcționa conform așteptărilor, rețeaua va fi pusă în funcțiune în timp util pentru scăderea temperaturilor. De asemenea, constructorii vor fi responsabili de aducerea străzii la starea inițială, prin asfaltarea porțiunilor afectate de lucrări.

În plus, primarul a anunțat că vor fi deschise alte șantiere în zona 9 Mai, dar acestea vor afecta într-o mai mică măsură traficul rutier. În cadrul proiectului general, se va înlocui un total de 8,9 kilometri de rețea de termoficare, cu un buget de 23 de milioane de euro, finanțat din fonduri europene.

Aceste lucrări sunt esențiale pentru asigurarea confortului termic al locuitorilor din Bacău, reducând riscurile de întrerupere a furnizării de căldură în perioada de iarnă.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img