25 septembrie 2024
ActualitateDragoș Benea: Premierul Marcel Ciolacu, garantul dezvoltării infrastructurii Moldovei

Dragoș Benea: Premierul Marcel Ciolacu, garantul dezvoltării infrastructurii Moldovei

Europarlamentarul Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, a subliniat, într-o declarație recentă, importanța pe care premierul Marcel Ciolacu o acordă autostrăzilor ce vor lega Moldova de restul țării. Benea a evidențiat determinarea cu care premierul vorbește despre realizarea autostrăzilor A7, A8 și A13, menționând că acest angajament reprezintă o garanție că guvernarea actuală va rezolva în curând problema conectivității acestei regiuni istorice.

„Determinarea cu care premierul Marcel Ciolacu vorbește despre autostrăzile A7, A8 și A13 este garanția că Partidul Social Democrat și guvernarea sa vor rezolva, într-un viitor nu foarte îndepărtat, problema conectivității Moldovei, legând această provincie istorică de capitala București și de Transilvania & Vestul țării”, a declarat Benea. El a continuat, afirmând că, onest vorbind, „niciodată Moldova nu a avut investiții în infrastructura rutieră ca acum”.



Benea a adus în discuție și proiectul autostrăzii A7, cunoscută și ca „Autostrada Moldovei”, un proiect guvernamental care beneficiază de un termen strâns de finalizare, conform Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta a lăudat efortul susținut al premierului și al guvernului în accelerarea lucrărilor, remarcând că o astfel de mobilizare nu a mai fost văzută în trecut în ceea ce privește infrastructura Moldovei.

Un alt punct important din declarația lui Dragoș Benea a fost mențiunea referitoare la autostrada A13, care va lega Bacăul de Brașov, și la importanța sa pentru dezvoltarea economică a regiunii. „Faptul că actualul prim-ministru și viitorul președinte al României, Marcel Ciolacu, consideră construirea A13 Bacău – Brașov drept cel mai important pariu economic pentru dezvoltarea Moldovei, alături de A8 Tg. Mureș – Iași, confirmă – odată-n plus – că doar social-democraților le pasă cu adevărat de Moldova”, a adăugat Benea.

Deși autostrada A13 a întâmpinat numeroase obstacole, precum pandemia, războiul din Ucraina, explozia prețurilor la energie și criza materialelor și forței de muncă, Benea a explicat că aceste impedimente au fost imposibil de anticipat. În prezent, proiectul a fost reluat, cu un nou proiectant, același care se ocupă și de autostrada A7, ceea ce oferă speranțe pentru o evoluție pozitivă. „Proiectarea A13 este în acest moment reluată cu un proiectant serios, cel de la A7, și este – fără îndoială – și meritul secretarului de stat Gabriel Bunduc pentru repornirea motoarelor la această investiție”, a spus Benea.

În ceea ce privește construcția efectivă a autostrăzii A13, Benea a subliniat că Uniunea Europeană impune reguli stricte și proceduri care vor stabili cine va construi autostrada, în ce condiții și când se va realiza acest lucru. Politicul are rolul său bine definit, a adăugat el, în asigurarea finanțării și eliminarea birocrației, însă implementarea proiectului va depinde de respectarea acestor proceduri legale.

Declarațiile europarlamentarului Dragoș Benea vin într-un context în care investițiile în infrastructura Moldovei reprezintă o prioritate majoră pentru guvernul condus de Marcel Ciolacu, iar sprijinul ferm exprimat pentru aceste proiecte sugerează o abordare concentrată și susținută pentru dezvoltarea regiunii.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img