25 septembrie 2024
ActualitateSNPAP, gazdă a modulelor de instruire destinate personalului din sistemul penitenciar

SNPAP, gazdă a modulelor de instruire destinate personalului din sistemul penitenciar

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” din Târgu Ocna a fost recent gazda unor importante activități de pregătire profesională destinate personalului din sistemul penitenciar. Între 2 și 20 septembrie 2024, la sediul instituției s-au desfășurat mai multe sesiuni de instruire și perfecționare, menite să asigure o mai bună gestionare a incidentelor operaționale în unitățile penitenciare din Regiunea Sud-Est.

În cadrul primului modul de instruire, organizat între 2 și 20 septembrie 2024, 23 de cursanți din sectorul Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar au participat la o pregătire intensă. Programul a cuprins activități specifice pentru gestionarea incidentelor operaționale, fiind încheiat cu un exercițiu tactic dedicat gestionării incidentelor critice.



În paralel, între 16 și 20 septembrie 2024, SNPAP Târgu Ocna a găzduit și o sesiune de selecție și pregătire a personalului penitenciar din Regiunile Nord-Est și Sud-Est. Această sesiune a vizat dezvoltarea competențelor necesare pentru gestionarea incidentelor critice în locurile de deținere, instruind atât personalul de linie, cât și directorii și directorii adjuncți ai penitenciarelor. Programul a implicat 93 de cursanți, incluzând și formarea de negociatori, o abilitate esențială în situațiile critice.

Conștientă de necesitatea unei formări profesionale continue, SNPAP a inițiat, totodată, un curs de specializare pentru „Evaluator de competențe profesionale”, autorizat de ASJPIS. Cursul, cu o durată de 180 de ore, este organizat pentru trei serii de cursanți în perioadele 16 septembrie – 18 octombrie 2024, 30 octombrie – 1 noiembrie 2024, și 11 noiembrie – 13 decembrie 2024.

Prin infrastructura sa modernă și programele diverse de pregătire profesională, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” contribuie semnificativ la dezvoltarea competențelor personalului din sistemul penitenciar, consolidând astfel siguranța și eficiența în cadrul acestui sector crucial al justiției din România.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img