24 septembrie 2024
ActualitatePrins cu 137 km/h în localitate

Prins cu 137 km/h în localitate

În cadrul unei acțiuni desfășurate în săptămâna 16-22 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au intensificat controalele rutiere pentru a reduce riscul de accidente și pentru a sensibiliza participanții la trafic cu privire la respectarea regulilor de circulație. Acțiunea s-a desfășurat în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, o inițiativă europeană care vizează conștientizarea importanței respectării normelor rutiere.

În cadrul acestei campanii, polițiștii au depistat un bărbat de 35 de ani, din municipiul Bacău, care conducea un autoturism cu viteza de 137 km/h în localitate. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1485 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 120 de zile.



De asemenea, un alt șofer, în vârstă de 50 de ani, tot din municipiul Bacău, a fost oprit în trafic după ce nu a acordat prioritate unui pieton. Acesta a fost amendat cu 990 de lei, iar permisul său de conducere a fost suspendat pentru 60 de zile.

În total, polițiștii rutieri și de ordine publică din județul Bacău au aplicat 641 de sancțiuni contravenționale, dintre care:

  • 204 pentru depășirea limitei legale de viteză,
  • 8 pentru neacordarea priorității auto și pietonilor,
  • 13 abateri comise de pietoni,
  • 20 abateri ale bicicliștilor,
  • restul pentru alte încălcări ale legii.

Ca măsuri complementare, 62 de permise de conducere au fost reținute, 31 dintre acestea pentru depășirea limitei de viteză și 8 pentru neacordarea priorității. De asemenea, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 13 infracțiuni.

Acțiunile poliției vor continua și în următoarea perioadă pentru a asigura un trafic mai sigur și pentru a încuraja respectarea regulilor de circulație pe drumurile publice.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img