25 septembrie 2024
ActualitateIncendiu la o casă de locuit din satul Văleni, lichidat de pompieri

Incendiu la o casă de locuit din satul Văleni, lichidat de pompieri

Un incendiu de proporții a izbucnit în seara zilei de 22 septembrie a.c. la o casă de locuit din comuna Stănișești, sat Văleni. Pompierii militari din cadrul Stației de Pompieri Podu Turcului au intervenit prompt pentru stingerea flăcărilor, deplasându-se la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului casei, acoperind o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, existând riscul ca focul să se extindă și la anexele gospodărești din apropiere. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat, limitând astfel pagubele și evitând distrugerea altor construcții din apropiere.



Din primele cercetări efectuate la fața locului, se pare că incendiul a fost cauzat de o instalație electrică defectă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău face un nou apel la cetățeni pentru respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor, atrăgând atenția asupra pericolului utilizării aparatelor electrice defecte sau improvizate. De asemenea, se recomandă evitarea suprasolicitării rețelelor electrice prin utilizarea simultană a mai multor consumatori și supravegherea aparatelor electrice în funcțiune.

Respectarea acestor măsuri simple poate preveni situații tragice și pagube materiale considerabile.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img