20 septembrie 2024
ActualitatePremieră medicală la Spitalul „Sf. Luca” din Onești

Premieră medicală la Spitalul „Sf. Luca” din Onești

Într-un moment de referință pentru comunitatea medicală din Onești, echipa multidisciplinară de la Spitalul „Sf. Luca” a realizat cu succes o intervenție de montare a unei gastrostome prin tehnici de endoscopie terapeutică.

Această intervenție a fost realizată pentru un pacient cu neoplasm laringian stenozat, oferindu-i astfel șansa de a se alimenta normal și de a-și îmbunătăți semnificativ calitatea vieții.



Echipa medicală care a realizat procedura a fost formată din gastroenterologul Dr. Barbu Pompiliu, chirurgul Dr. Tărcuță Rodica, anesteziștii Dr. Blejușcă Ancuța și Dr. Rusnoveanu Andrei, alături de asistenta Oana Cimpoeșu. Prin efortul lor comun și profesionalismul demonstrat, intervenția s-a desfășurat cu succes, marcând o premieră pentru spitalul din Onești.

„Această premieră reprezintă un pas important pentru comunitatea medicală locală, deoarece permite pacienților accesul la intervenții endoscopice minim invazive, în cadrul spitalului nostru, fără a mai fi necesar transferul către alte centre din țară unde se face această procedură complexă,” a declarat Laurențiu Neghină, fostul primar al Orașului.

Succesul acestei intervenții nu doar că subliniază competența echipei medicale, dar și faptul că Spitalul Municipal Onești oferă servicii medicale la cele mai înalte standarde de complexitate și performanță. Pacienții pot beneficia acum de îngrijire modernă și tehnici de tratament inovative, chiar în proximitatea lor.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img