19 septembrie 2024
ActualitateSalvatori din Bacău și din alte județe, mobilizați pentru acordarea de ajutor...

Salvatori din Bacău și din alte județe, mobilizați pentru acordarea de ajutor populației afectate de nundații

 

În cursul nopții de 17 septembrie, un număr de 52 de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău au fost mobilizați de urgență pentru a interveni în județul Galați, ca parte a eforturilor de sprijinire a populației grav afectate de inundațiile recente. Echipa de salvatori s-a deplasat către localitatea Suhurlui, aducând cu ei echipamente esențiale pentru misiunea de salvare.



Forțele de intervenție din Bacău sunt dotate cu:

  • 3 microbuze pentru transportul persoanelor,
  • 1 buldoexcavator pentru îndepărtarea dărâmăturilor și altor materiale,
  • 1 autocamion de intervenție,
  • 1 autospecială de primă intervenție și comandă.

Mobilizarea acestora face parte dintr-un amplu efort național, care reunește forțe din toate județele afectate sau neafectate de fenomenele meteo extreme, cu scopul de a salva vieți, de a minimiza pagubele materiale și de a asigura sprijinul comunităților lovite de furia apelor.

În sprijinul colegilor de la ISU Galați, în această dimineață au ajuns un total de 960 de pompieri din 24 de inspectorate județene pentru situații de urgență, inclusiv din județele Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Vrancea, Harghita, Mureș, Covasna, Brașov, Tulcea, Constanța, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Iași, Teleorman, Vâlcea, Dolj și București-Ilfov, precum și de la Școala de Pompieri Boldești și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

Această operațiune comună reprezintă un exemplu de solidaritate națională și de mobilizare rapidă pentru a sprijini comunitățile afectate de inundații. Forțele de intervenție continuă să acționeze coordonat pentru a asigura ajutorul necesar și pentru a reda speranța celor loviți de dezastru.

Autoritățile îndeamnă populația să respecte recomandările echipelor de intervenție și să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img