19 septembrie 2024
EvenimentCutremur de magnitudine 5.2 în zona seismică Vrancea

Cutremur de magnitudine 5.2 în zona seismică Vrancea

Luni, 16 septembrie 2024, la ora 17:40:21 (ora României), un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2 a zguduit zona seismică Vrancea, având epicentrul în județul Buzău. Seismul s-a produs la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit informațiilor furnizate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 57 de kilometri nord-vest de Buzău, 58 de kilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 61 de kilometri est de Brașov, 64 de kilometri vest de Focșani și 73 de kilometri nord-est de Ploiești.



Deși cutremurul a fost resimțit în mai multe orașe din România, până la această oră, autoritățile nu au raportat victime sau pagube materiale semnificative. Cu toate acestea, seismul a generat o stare de alertă printre locuitorii din zonele afectate, având în vedere potențialul seismic al regiunii Vrancea, cunoscută pentru activitatea sa tectonică frecventă și intensă.

Specialiștii INCDFP monitorizează atent situația și nu exclud posibilitatea unor replici de intensitate mai mică în următoarele ore sau zile. Cetățenii sunt sfătuiți să rămână vigilenți și să urmeze recomandările autorităților în caz de noi seisme.

Regiunea Vrancea este cea mai activă zonă seismică din România și una dintre cele mai importante din Europa. Cutremurele din această zonă se produc frecvent la adâncimi mari, iar undele seismice se pot propaga pe distanțe considerabile, afectând orașe din întreaga țară.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img