19 septembrie 2024
CulturăA apărut numărul 27 al revistei „Bacăul Eroic”

A apărut numărul 27 al revistei „Bacăul Eroic”

A ieșit de sub tipar, la cunoscuta tipografie Magic Print, din Onești, numărul 27 al revistei „Bacăul Eroic”, editată de Filiala Județeană Cultul Eroilor, revistă apărută, ca de obicei, în condiții grafice excelente.

Sumarul celor 60 de pagini ale revistei este deschis de editorialul președintelui Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” – general-locotenent (r) Corneliu Postu și de „Cuvântul Ierarhului” – semnat de IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.



Tot în primele pagini apare și un reportaj de la ceremonia de predare-primire a comenzii la Baza Aeriană 95 Aeriană din Bacău, semnat de directorul revistei și președintele Filialei Județene Cultul Eroilor, Dănuț Voicu.

Acest număr al revistei cuprinde trei studii substanțiale semnate de generalul (rtr) conf. univ. dr. Vasile Jenică Apostol (despre sacrificiul grănicerilor în a treia bătălie de la Oituz în Primul Război Mondial), de pr. dr. Aurel-Florin Țușcanu de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului (despre contribuția unor clerici în Serviciul Religios al Armatei Române în Primul Război Mondial) și de istoricul militar Sorin Grumuș (despre participarea Aviației Române în Bătălia Moldovei din anul 1944).

Sumarul revistei este completat cu numeroase reportaje de la evenimentele din ultimele luni consemnate în unități militare băcăuane sau de la cele organizate de Filiala Județeană Cultul Eroilor.

Semnalăm, de asemenea, o prezentare a colecției de medalii a prof. Vilică Munteanu dedicate bicentenarului nașterii lui Avram Iancu și a propunerii lansate de cunoscutul cercetător al istoriei băcăuane Mihai Ceucă privind concesionare mormintelor unor personalități și eroi din Cimitirul Central al Bacăului, pentru întreținerea corespunzătoare a acestora. La fel, semnalăm și reportajul care descrie personalitatea Eroului Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, al cărei nume este purtat de Baza Aeriană 95.

Revista publică și două poeme semnate de Emilian Marcu („Muzeu de sate”) și de comandorul (r) Victor Berca („Ora răzbunării”).

Toate cele 60 de pagini ale revistei sunt ilustrate cu numeroase imagini istorice sau din actualitate.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img