19 septembrie 2024
CulturăColocviile revistei „Ateneu” și decernarea Premiilor anuale

Colocviile revistei „Ateneu” și decernarea Premiilor anuale

Joi, 19 septembrie 2024, iubitorii de literatură și cultură sunt așteptați la Colocviile revistei „Ateneu” și decernarea Premiilor anuale ale revistei, evenimente care marchează începutul Festivalului Național „George Bacovia” (BAC-FEST), ce se va desfășura în perioada 19-22 septembrie 2024. Ziua de joi promite o serie de manifestări culturale de excepție, desfășurate la Biblioteca Județeană „C. Sturdza” din Bacău, un loc emblematic pentru viața culturală a orașului.

Programul debutează la ora 11:00 cu vernisajul expoziției „Bacovia”, avându-l ca curator pe Victor Eugen Mihai (VEM). Expoziția va aduce în atenția publicului lucrări care surprind universul bacovian în forme vizuale inedite, amplasată în holul Bibliotecii Județene.



Începând cu ora 11:30, în Sala Multimedia a bibliotecii, se vor desfășura Colocviile revistei „Ateneu”. Evenimentul, moderat de Carmen Mihalache, va avea ca temă principală aniversarea a 60 de ani de la înființarea revistei „Ateneu”. Intitulat „Ateneu – 60. Amintiri în dialog”, colocviul promite o incursiune în istoria acestei publicații culturale emblematice pentru Bacău și nu numai.

De la ora 12:30, tot în Sala Multimedia, începe sesiunea Cărțile Bac-Fest, unde vor fi prezentate două volume importante: „Mai mult decât atât” de Val Mănescu, și „în țara asta miercurea cenușii cade întotdeauna luni / caut o zi fără moarte” de Ion Tudor Iovian, ambele introduse de criticul literar Adrian Jicu.

Seara continuă cu prezentări de carte de la ora 18:00. Angela Martin își va lansa volumul „Valentina”, iar Ștefania Mihalache va prezenta „Sunt liniștită, mi-e frică”, cărți comentate de Adrian Jicu și Violeta Savu.

Un moment special va fi recitalul poetic „Ovidiu Genaru, un postbacovian”, susținut de Eliza-Noemi Judeu, actriță recunoscută pentru emoția și forța sa artistică.

Începând cu ora 18:45, vor fi decernate Premiile revistei „Ateneu”, în cadrul unei ceremonii prezentate de Carmen Mihalache. Premiile, acordate personalităților marcante din lumea literară, sunt un simbol al recunoașterii valorii și contribuției aduse culturii românești.

Invităm toți cei pasionați de literatură și cultură să participe la acest eveniment deosebit, care promite să fie nu doar o celebrare a operei lui George Bacovia, ci și o ocazie de a descoperi noi voci literare și de a rememora momentele cheie din istoria revistei „Ateneu”.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img