19 septembrie 2024
ActualitateIntervențiile pompierilor militari din Bacău în weekend: 108 evenimente gestionate cu succes

Intervențiile pompierilor militari din Bacău în weekend: 108 evenimente gestionate cu succes

În perioada 13-16 septembrie a.c., pompierii militari băcăuani au intervenit la 108 situații de urgență înregistrate în zona de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău. Aceste acțiuni au inclus o gamă variată de evenimente, demonstrând rapiditatea și eficiența echipajelor de intervenție.

În acest interval, echipajele operative au oferit ajutor medical de urgență în 41 de cazuri și au participat la patru misiuni pentru asistența persoanelor. De asemenea, au desfășurat două misiuni pentru descarcerare, o misiune pentru salvarea animalelor și au lichidat trei incendii. Totodată, au gestionat alte 56 de misiuni în sprijinul comunităților locale.



În perioada 13 septembrie, ora 18:00 – 14 septembrie, ora 20:00, pompierii au intervenit în mod special pentru gestionarea situațiilor de urgență cauzate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, cum ar fi ploi torențiale și inundații. Acțiunile desfășurate au inclus:

  • Evacuarea apei din 10 locuințe din municipiul Bacău;
  • Evacuarea apei din 11 curți inundate în Bacău, Letea Veche, Nicolae Bălcescu și Măgura;
  • Evacuarea apei din 11 subsoluri de bloc din Bacău;
  • Intervenții la două instituții și doi operatori economici pentru evacuarea apei din subsoluri;
  • Deblocarea a cinci străzi inundate din Bacău, prin degajarea apei de pe carosabil;
  • Evacuarea apei dintr-un beci inundat.

În seara zilei de 15 septembrie, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a intervenit pe strada Arcadie Șeptilici pentru a evacua apa acumulată pe carosabil.

Tot pe 15 septembrie, pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Gura Văii pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Două autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului, unde incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 45 mp. Din fericire, incendiul a fost stins fără a se înregistra victime. Cercetările efectuate de pompieri au indicat drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații închise.

Aceste intervenții demonstrează încă o dată profesionalismul și angajamentul pompierilor militari băcăuani în gestionarea situațiilor de urgență și protejarea comunității.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img