19 septembrie 2024
ActualitateUn agent de poliție din Bacău intervine în timpul liber pentru a...

Un agent de poliție din Bacău intervine în timpul liber pentru a rezolva o situație de urgență cauzată de inundații

Pe data de 14 septembrie 2024, în jurul miezului nopții, agentul principal de poliție Răducan Radu, membru al filialei Sidepol Bacău și polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău, a fost alarmat de vecinii săi în urma unor inundații cauzate de ploile torențiale care au afectat blocul în care locuiește. Deși se afla în timpul liber și dormea, Răducan nu a ezitat să acționeze pentru a preveni agravarea situației.

Apa de ploaie nu se mai scurgea corespunzător prin gaura de drenaj de pe acoperișul blocului, ceea ce a dus la inundarea apartamentelor și a casei scării. Agentul Răducan, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, s-a echipat rapid cu o jachetă de la uniforma sa și a solicitat ajutorul pompierilor militari de la ISU Bacău.



Împreună cu doi vecini, unul jandarm și celălalt polițist de penitenciare în rezervă, precum și cu sprijinul pompierilor, echipa a reușit să urce pe acoperișul blocului și să înlăture obstacolul care bloca scurgerea apei. Întreaga operațiune a durat aproximativ trei ore, timp în care agentul Răducan a lucrat cot la cot cu pompierii până când situația a fost complet rezolvată.

Spiritul civic și dedicarea agentului Răducan au fost apreciate de colegii săi din SIDEPOL, care l-au felicitat pentru promptitudinea și profesionalismul de care a dat dovadă. Acesta a demonstrat încă o dată că este polițist nu doar în timpul serviciului, ci și în afara acestuia, gata să intervină oricând situația o impune.

“Schimbarea suntem noi”, subliniază echipa SIDEPOL, apreciind astfel exemplul de devotament oferit de colegul lor.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img