19 septembrie 2024
ActualitateCâinele care a ocupat o gospodărie din Sărata merge la Fălticeni

Câinele care a ocupat o gospodărie din Sărata merge la Fălticeni

Un episod inedit s-a încheiat odată cu revenirea Kiarei, un impresionant exemplar de Presa Canario, la proprietarul său din Fălticeni. Câinele, capturat în comuna Sărata după ce a terorizat locuitorii timp de câteva zile, a fost identificat grație microcipului și a fost returnat, punând capăt unei aventuri care a ținut comunitatea cu sufletul la gură.

Totul a început când Kiara a fost văzută cutreierând liberă prin Sărata, speriind locuitorii prin simpla ei prezență masivă. Deși inofensivă, talia și aspectul său impunător, alături de urechile cupate caracteristice rasei, au provocat neliniște. Situația a devenit tensionată în momentul în care câinele a intrat într-o curte și a refuzat să mai plece. Locatarii, înspăimântați, au părăsit casa și au stat toată ziua afară, neputând să găsească pe nimeni care să-i ajute să rezolve problema.



În cele din urmă, a apărut soluția: “Sunați la Primăria Bacău, vorbiți cu Dinu Păncescu.” Deși Comuna Sărata nu se afla în aria de competență a Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din cadrul Primăriei Bacău, administratorul serviciului, Dinu Păncescu, a hotărât să intervină. Fără să creeze dramă sau să streseze câinele, echipa sa a reușit să captureze animalul folosind crose de contenție, sub privirile curioase ale localnicilor.

După ce câinele a fost capturat, echipa a descoperit că acesta era microcipat. Proprietarul a fost identificat rapid, iar acesta a explicat că donase câinele unei persoane din comuna Săucești, situată lângă Bacău. Cum a ajuns însă Kiara din Săucești, aflată pe drumul spre Iași, până în Sărata, pe direcția Brașov, rămâne un mister pe care Biroul pentru Protecția Animalelor Bacău urmează să-l investigheze.

în weekend, proprietarul din Fălticeni și-a recuperat câinele. Kiara, însă, nu va fi uitată prea ușor de echipa lui Dinu Păncescu. “Sper că ți-a plăcut la noi, Kiara. Cușca sigur nu ți-a plăcut, că ai făcut-o scobitori!” a glumit acesta.

Kiara și-a demonstrat forța, distrugând cușca în doar câteva zile. Rasa Presa Canario este cunoscută pentru forța extraordinară a mușcăturii, depășind 500 psi (pounds per square inch, aproximativ aproximativ 351 kgf/cm²), o valoare semnificativ mai mare decât a unui Ciobănesc german, care ajunge la aproximativ 300 psi. Deși aspectul impunător poate să inducă ideea unui câine periculos, această rasă nu este considerată astfel. Crescuți cu grijă și blândețe, câinii din această rasă pot deveni parteneri loiali și afectuoși.

Cu toate acestea, dimensiunile impresionante ale unui Presa Canario impun o atenție deosebită, mai ales în preajma copiilor. Nu din cauza agresivității, ci din cauza greutății lor care, în timpul joacelor necontrolate, poate dărâma fără efort un copil.

Astfel, aventura Kiarei ne amintește de puterea și frumusețea acestei rase, dar și de responsabilitatea pe care o implică îngrijirea unui câine exotic precum un Presa Canario. În final, Kiara s-a întors acasă, lăsând în urmă o poveste memorabilă în comunitatea din Bacău.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img