19 septembrie 2024
ActualitatePompierii militari din Bacău intervin pentru înlăturarea efectelor ploii de azi-noapte

Pompierii militari din Bacău intervin pentru înlăturarea efectelor ploii de azi-noapte

În dimineața zilei de 14 septembrie 2024, pe fondul manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au fost mobilizate în teren pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de acestea. Pompierii militari au acționat pentru evacuarea apei și degajarea zonelor afectate, în special în municipiul Bacău și în localitățile învecinate, precum Hemeiuș, Măgura, Letea Veche, Nicolae Bălcescu și Filipești.

Intervențiile ISU Bacău: bilanțul misiunilor



În urma apelurilor primite prin serviciul 112, echipele operative au fost angrenate în următoarele acțiuni:

  • Evacuarea apei din 10 locuințe din municipiul Bacău;
  • Evacuarea apei din 7 curți inundate;
  • Intervenția pentru evacuarea apei din patru subsoluri de blocuri, două instituții și două sedii ale unor operatori economici;
  • Degajarea apei de pe 5 străzi inundate.

Un număr de 33 de pompieri militari au fost mobilizați, însoțiți de 11 autospeciale și echipamente specializate, pentru a interveni rapid și eficient. Centrul Operațional Județean monitorizează în permanență dinamica din teren, pentru a asigura un răspuns prompt și eficient.

Măsuri preventive și operaționale la nivel județean

Pentru a face față situațiilor cauzate de vremea severă, la nivelul județului Bacău au fost implementate o serie de măsuri proactive:

  • Transmiterea de avertizări și informări către autoritățile locale pentru dispunerea măsurilor specifice;
  • Menținerea în stare de operativitate a tuturor echipamentelor și mijloacelor de intervenție;
  • Instituirea permanenței la nivelul autorităților locale din zonele aflate sub avertizare;
  • Creșterea capacității operaționale la nivelul tuturor detașamentelor ISU.

În prezent, echipajele ISU intervin pentru evacuarea apei din alte trei curți și un beci din municipiul Bacău, utilizând autospeciale de stingere, motopompe și alte echipamente specializate.

Recomandări pentru cetățeni

Având în vedere avertizările de vreme rea care rămân în vigoare, autoritățile recomandă cetățenilor să adopte un comportament preventiv pentru a evita riscurile și pagubele. Informații suplimentare privind comportamentul în situații de urgență pot fi găsite pe platforma națională de pregătire în situații de urgență, Fii Pregătit (https://fiipregatit.ro) și prin aplicația DSU, disponibilă gratuit în App Store și Google Play.

Pompierii rămân în alertă pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a limita efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img