19 septembrie 2024
EvenimentCampania  „Zilnic un pas în plus pentru sănătate!” septembrie 2024

Campania  „Zilnic un pas în plus pentru sănătate!” septembrie 2024

În luna septembrie se derulează campania de informare, educare, comunicare „Zilnic un pas în plus pentru sănătate!” a cărei temă urmărește prevenirea sedentarismului în rândul adulților și tinerilor. Campania derulată la nivel național în luna septembrie are ca scop informarea populației adulte și a tinerilor despre îmbunătățirea stării de sănătate prin practicarea activităților fizice în mod regulat.

OMS recomandă ca adulții cu vârsta cuprinsă între 18-64 de ani să practice săptămânal cel puțin 150-300 de minute de activitate fizică de intensitate moderată, sau cel puțin 75-150 de minute de activitate fizică  de intensitate mare. De asemenea, pentru o stare de sănătate mai bună, adulții ar trebui să practice activități de întărire a mușchilor, de intensitate moderată sau intensă, cu implicarea tuturor grupelor musculare majore, în două sau mai multe zile pe săptămână.



Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la nivel global, unul din patru adulți și 81% din adolescenți au un nivel scazut de activitate fizică, ceea ce afectează atât sănătatea lor, cât și serviciile de sănătate și societatea în ansamblu. Persoanele care nu desfasoara in mod regulat activitate fizica, au un risc de deces cu 20% până la 30% mai mare în comparație cu persoanele fac sport. Anual, aproximativ 10000 de decese ar putea fi evitate dacă populația europeană ar fi mai activă din punct de vedere fizic.

Activitatea fizică asigură un control optim al greutății corporale, reduce riscul pentru boli cardiovasculare, diabet zaharat și multe alte boli, previne HTA esențială, reduce nivelul de colesterol, previne insulinorezistența, scade glicemia și riscul unor cancere.

În România 91% dintre decese sunt provocate de boli cronice netransmisibile (boli cardiovasculare, boli cronice respiratorii, cancere, diabet zaharat), boli a căror evoluție ar putea fi influențată în mod pozitiv de practicarea regulată a exercițiilor fizice.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img