19 septembrie 2024
ActualitateScurgere de țiței în Moinești. Amendă de 50.000 de lei pentru Petrom

Scurgere de țiței în Moinești. Amendă de 50.000 de lei pentru Petrom

Garda de Mediu – Comisariatul Județean Bacău a intervenit în urma unei scurgeri de țiței dintr-o conductă de pompare aparținând OMV Petrom, în zona Moinești, pe data de 9 septembrie 2024.

Incidentul, care a avut loc pe o conductă de pompare a țițeiului, a fost detectat prompt, iar Garda de Mediu a trimis o echipă de comisari pentru a evalua situația și pentru a dispune măsuri de urgență. Potrivit unui comunicat oficial, pomparea țițeiului a fost oprită imediat, iar echipele de intervenție ale OMV Petrom au acționat rapid, montând baraje absorbante și demarând operațiunile de curățare a zonei afectate.



„Ne-am asigurat că țițeiul nu a ajuns prea departe și că impactul asupra mediului a fost minimizat. Deși situația a fost gestionată eficient, am aplicat o amendă contravențională de 50.000 lei, întrucât poluarea, sub orice formă, nu este acceptabilă”, au declarat reprezentanții Gărzii de Mediu Bacău.

Autoritățile au precizat că, deși incidentul a fost rapid adus sub control, astfel de evenimente subliniază importanța monitorizării stricte și a responsabilității companiilor față de protejarea mediului. „Suntem mereu la datorie pentru a preveni și a combate orice formă de poluare, asigurându-ne că asemenea incidente sunt gestionate prompt și nu se vor repeta”, au adăugat comisarii.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img