20 septembrie 2024
ActualitateVerificări în rândul transportatorilor de persoane în regim taxi. Taximetrist prins beat...

Verificări în rândul transportatorilor de persoane în regim taxi. Taximetrist prins beat la muncă

La data de 6 septembrie, polițiștii Biroului Rutier Bacău, împreună cu cei de ordine publică, au desfășurat o amplă acțiune de control în municipiul Bacău, vizând transportatorii de persoane în regim taxi. Operațiunea a avut ca scop verificarea respectării legislației în domeniu și prevenirea incidentelor rutiere cauzate de abateri ale conducătorilor auto.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au legitimat peste 130 de persoane și au verificat 87 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate peste 70 de testări cu aparatul etilotest, pentru a se asigura că șoferii nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan.



Rezultatele acțiunii nu au întârziat să apară: polițiștii au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 13.000 de lei. Dintre acestea, 11 sancțiuni au fost acordate transportatorilor de persoane în regim taxi, iar alte 29 de sancțiuni au vizat diverși conducători auto care au încălcat normele rutiere.

Pe lângă sancțiunile aplicate, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare, în urma constatării unor abateri grave.

Un caz semnificativ s-a înregistrat în jurul orei 18:00, când un echipaj al Biroului Rutier Bacău a oprit în trafic, pe Bulevardul Unirii, un șofer în vârstă de 52 de ani, care efectua activități de taximetrie. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus ulterior la spital pentru prelevarea de mostre biologice, necesare stabilirii cu exactitate a nivelului de alcool în sânge.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz și fac apel către transportatorii de persoane și conducătorii auto în general să respecte normele rutiere și să evite comportamentele care pot pune în pericol siguranța publică.

Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare, autoritățile dorind să asigure un climat de siguranță pe drumurile publice din municipiul Bacău.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img