21 septembrie 2024
ActualitateThermoenergy Group Bacău amenință cu întreruperea furnizării energiei termice pentru debitori

Thermoenergy Group Bacău amenință cu întreruperea furnizării energiei termice pentru debitori

Thermoenergy Group S.A., furnizorul principal de energie termică din Bacău, a emis un avertisment serios pentru utilizatorii care nu și-au achitat facturile la timp, conform unui comunicat recent semnat de Directorul General, Florin Pavel. Potrivit acestuia, compania are dreptul legal, conform Ordinului 483/2008, să suspende furnizarea energiei termice pentru acei utilizatori care nu își plătesc datoriile până la termenul de scadență indicat pe facturi.

În document, compania a menționat că a urmat toate procedurile de notificare a clienților în această situație, subliniind consecințele grave pe care aceștia le pot suporta în cazul în care nu își achită datoriile restante. Thermoenergy Group S.A. a precizat că suspendarea serviciului de alimentare cu energie termică se poate aplica fără avertisment suplimentar, iar reluarea furnizării va fi posibilă doar după plata integrală a datoriilor sau după aprobarea unui plan de eșalonare.



„Prezentul se constituie într-un semnal de alarmă, deoarece neachitarea datoriilor de către utilizator conduce la imposibilitatea onorării obligațiilor noastre față de furnizorii de combustibili (gaz, energie electrică) și implicit la continuitatea serviciului prestat”, se arată în comunicat.

Acest avertisment vine într-un context economic dificil, în care mulți consumatori se confruntă cu probleme financiare. Cu toate acestea, Thermoenergy Group Bacău îndeamnă utilizatorii să-și achite datoriile pentru a evita întreruperea furnizării de energie termică, mai ales în pragul sezonului rece.

Reprezentanții asociațiilor de locatari au fost informați, de asemenea, că trebuie să depună o cerere scrisă pentru reluarea furnizării, în cazul suspendării, după achitarea restanțelor sau aprobarea unui plan de eșalonare a plăților.

Thermoenergy Group S.A. reamintește clienților importanța menținerii la zi a plăților pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor esențiale, avertizând asupra riscurilor suplimentare pe care le implică nerespectarea obligațiilor financiare.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img