21 septembrie 2024
ActualitateIncident grav în Stănișești: Trei fetițe au suferit intoxicații după ce au...

Incident grav în Stănișești: Trei fetițe au suferit intoxicații după ce au fost spălate pe cap cu o soluție de deparazitare a oilor

Un incident tragic a avut loc în comuna Stănișești, unde o femeie de 38 de ani a apelat la poliție după ce a realizat că și-a spălat din greșeală fiicele cu o soluție destinată deparazitării oilor. Cele trei minore, cu vârste de 4, 8 și 9 ani, au prezentat simptome de intoxicație imediat după utilizarea soluției, ceea ce a determinat familia să solicite de urgență ajutor medical, informează IPJ Bacău.

Ambulanța a intervenit prompt, iar fetițele au fost transportate la spitalul local pentru îngrijiri medicale de urgență. Datorită gravității situației, ulterior, cele trei minore au fost transferate la o unitate medicală specializată din Iași pentru tratament suplimentar și monitorizare.



Poliția a deschis un dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Ancheta urmează să stabilească circumstanțele exacte ale incidentului și modul în care soluția toxică a fost utilizată în acest mod necorespunzător. Autoritățile fac apel la populație pentru a manipula cu grijă și responsabilitate produsele chimice, mai ales în prezența copiilor, pentru a evita astfel de tragedii.

Starea de sănătate a fetițelor rămâne sub strictă supraveghere medicală, iar comunitatea din Stănișești este profund afectată de acest incident nefericit.

COMUNICATUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ

“Trei copii cu vârste de 4, 7 și 9 ani, din satul Slobozia Nouă, comuna Stănișești au ajuns marți, seara, în stare gravă, la serviciul de urgențe UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgențe (SJU) Bacău. Minorii, aflați în stare de comă – gradele 1 și 2, au fost preluați imediat de echipa medicală aflată în serviciu de gardă.
Cei trei pacienți au venit însoțiți de mama acestora care a declarat că i-a îmbăiat pe minori cu o soluție organofosforică, utilizată, de regulă, pentru combaterea paraziților la animalele domestice.
Pacienților li s-a administrat medicația specifică intoxicației cu substanțe organofosforice, după care, dată fiind starea critică în care se aflau, au fost transferați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, cu o Ambulanță ATI, însoțiți de un medic de urgențe și un asistent medical.
Așa cum cere procedura, asistentul social din cadrul SJU Bacău a raportat cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, la numărul unic de urgență 119, destinat semnalizării cazurilor de abuz, exploatare sau neglijare a copiilor.”

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img