21 septembrie 2024
ActualitateAvioane și elicoptere de la Baza 95 Bacău vor survola orașul Sf....

Avioane și elicoptere de la Baza 95 Bacău vor survola orașul Sf. Gheorghe cu ocazia aniversării eliberării de sub ocupația hortystă

Aeronave de tip IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT, aparținând Bazei 95 Aeriană, vor survola orașul Sfântu Gheorghe din județul Covasna la înălțimi mici, în data de 8 septembrie 2024. Acțiunea face parte din manifestările organizate cu ocazia evenimentelor speciale desfășurate în această zi.

Pentru a asigura buna desfășurare a acestei activități, în zilele de 4, 5 și 6 septembrie vor avea loc zboruri de antrenament. Acestea sunt necesare pentru a pregăti echipajele și aeronavele, asigurând astfel o desfășurare optimă și sigură a survolului oficial.



Toate zborurile, atât cele de antrenament, cât și cele din ziua de 8 septembrie, vor fi efectuate cu respectarea strictă a reglementărilor aeronautice în vigoare. De asemenea, vor fi luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța atât a echipajelor, cât și a locuitorilor din zonă, minimizând impactul asupra comunității locale.

Reprezentanții Bazei 95 Aeriană își exprimă angajamentul de a desfășura aceste operațiuni cu grijă față de mediul înconjurător și locuitorii orașului Sfântu Gheorghe, asigurându-i pe aceștia că măsurile de siguranță și reglementările în vigoare vor fi respectate cu strictețe.

Ziua de 8 septembrie 1944 este una dintre cele mai importante pagini din istoria orașului Sfântu Gheorghe și din lupta pentru eliberarea Transilvaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În acea zi, orașul Sfântu Gheorghe a fost primul oraș românesc eliberat de sub ocupația horthysto-fascistă, marcând începutul eliberării întregii regiuni a Transilvaniei de Nord.

În onoarea acestui important eveniment, primul document emis de primăria românească, reinstalată în Sfântu Gheorghe la 10 septembrie 1944, a fost propunerea ca trei dintre străzile orașului să se numească: “Strada Sfânta Maria”, “Strada 8 septembrie 1944”, “Strada Vânătorilor”. Propunerea era motivată astfel: “În ziua de 8 septembrie 1944 (Sfânta Maria Mică), Vânătorii de munte au eliberat orașul Sfântu Gheorghe de sub ocupația străină”.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img