19 septembrie 2024
ActualitateDragoș Benea: "Birocrația sufocă proiectele de investiții"

Dragoș Benea: “Birocrația sufocă proiectele de investiții”

Bacău, 3 septembrie 2024 – Europarlamentarul Dragos Benea a lansat astăzi un atac virulent la adresa unor funcționari publici, acuzându-i de indolență și blocarea unor proiecte esențiale pentru comunitate.

Într-o declarație publică dură, Benea a subliniat frustrarea sa cu privire la lipsa de implicare a acestor angajați, plătiți din bani publici, în special în ceea ce privește proiectele de irigații și extinderea rețelelor de utilități.



Este revoltător că încă mai există funcționari, cu viață dulce pe bani publici, care se fac că nu înțeleg importanța apei pentru comunitățile locale și agricultori. Birocrația sufocă proiectele de investiții, chiar și atunci când sunt implicate finanțări europene nerambursabile și un calendar strâns de implementare,” a declarat Benea.

Benea a avertizat că răbdarea sa și a colegilor săi din administrația județeană se apropie de sfârșit.

Ei știu bine că – în final – doar politicienii răspund în fața cetățenilor, dar îi anunț că ceasul ticăie și în privința nepăsării lor crase, care nu doar că frizează nesimțirea, ci ține în loc investiții și proiecte cruciale pentru un întreg județ,” a adăugat acesta.

Benea a transmis un mesaj ferm și clar, indicând că politicienii din Bacău nu vor mai tolera întârzierile și că vor lua măsuri pentru a pune capăt acestui blocaj birocratic. “Politicul din județul Bacău a părăsit demult paradigma târguielilor și rugăminților pentru emiterea unor autorizații sau avize/acorduri perfect legale,” a spus el, subliniind că schimbările vor veni mai devreme decât se așteaptă mulți.

Această declarație publică vine într-un moment în care Bacăul se confruntă cu provocări semnificative în implementarea proiectelor de infrastructură și în utilizarea fondurilor europene.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img