20 septembrie 2024
CulturăPictorul băcăuan Adrian Doni, invitat la trei saloane importante de artă naivă...

Pictorul băcăuan Adrian Doni, invitat la trei saloane importante de artă naivă în Europa

Pictorul român Adrian Doni (cunoscut și sub numele de Donisanu) continuă să primească recunoaștere internațională pentru talentul său în domeniul artei naive. Recent, artistul a primit două noi invitații prestigioase la Saloane Internaționale de Artă Naivă, consolidându-și astfel statutul de artist de renume pe scena artistică europeană.

Prima invitație vine de la Salonul Internațional “Naiva Bratislava”, un eveniment de mare prestigiu în Slovacia, unde Doni va participa pentru al treilea an consecutiv. Anul acesta, pictorul român nu va mai plăti taxa de participare, deoarece a fost câștigătorul unui premiu important la ediția precedentă, și anume “Story Award”. Această distincție evidențiază aprecierea de care se bucură lucrările sale în rândul criticilor și al publicului. Doni a împărtășit cu bucurie această veste, subliniind importanța acestui salon pentru cariera sa.



Cea de-a doua invitație vine de la Praga, unde Adrian Doni va participa la Salonul Internațional “Insita Pragha” pentru al doilea an consecutiv. Acesta este un alt eveniment major în lumea artei naive, care atrage artiști de renume din Europa și din întreaga lume. Deși participarea la acest salon presupune, de regulă, o taxă, Doni se alătură din nou acestui cerc select de artiști, confirmându-și poziția de vârf în domeniu.

Pe lângă aceste participări internaționale, Adrian Doni va expune și la Salonul Național al Artei Naive de la Oradea, unde va fi prezent alături de colegii săi cu opt lucrări. Acest salon reprezintă o oportunitate de a-și prezenta arta și publicului din România, consolidându-și astfel legătura cu scena artistică națională.

Adrian Doni a exprimat recunoștință și bucurie pentru aceste oportunități, menționând că aceste saloane sunt printre cele mai importante din Slovacia, Cehia și România, aducând împreună artiști de prestigiu din întreaga lume.

“Este o onoare să fiu invitat din nou la aceste evenimente și sunt recunoscător pentru recunoașterea primită. Sper ca lucrările mele să rezoneze cu publicul și să aducă bucurie celor care le apreciază”, a transmis pictorul.

Născut în 1959 la Bacău și crescut în satul Rădășeni din județul Suceava, Adrian Doni și-a început cariera artistică în 1981.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img