20 septembrie 2024
ActualitateFemeie încătușată după ce a rupt amenda primită de fiul ei, pentru...

Femeie încătușată după ce a rupt amenda primită de fiul ei, pentru că nu a acordat prioritate mașinii de Poliție

Bacău, 26 august 2024 – Un incident tensionat a avut loc în această după-amiază pe strada I.S. Sturza din municipiul Bacău, implicând un echipaj de poliție și un conducător auto de 24 de ani. Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 16:30, când un șofer nu a acordat prioritate echipajului de poliție aflat în misiune, efectuând un viraj la stânga fără a respecta regulile de circulație.

Echipajul de poliție a intervenit prompt, oprind autoturismul pentru a legitima șoferul și a aplica sancțiunile legale. În urma verificărilor, polițistul a întocmit un proces-verbal, iar tânărul conducător auto a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.650 de lei. De asemenea, i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.



Cu toate acestea, lucrurile au luat o turnură neașteptată în momentul în care polițistul s-a deplasat la autoturismul contravenientului pentru a-i aduce la cunoștință sancțiunile. Mama tânărului, o femeie de 54 de ani, care se afla în apropierea vehiculului, a manifestat un comportament recalcitrant față de agenții de poliție. Aceasta a deteriorat documentul întocmit de polițiști și a refuzat să se legitimeze, forțând astfel echipajul să o conducă la sediul poliției pentru stabilirea identității sale.

Deoarece femeia a continuat să se comporte agresiv, polițiștii au fost nevoiți să o imobilizeze pentru a preveni escaladarea situației. Ulterior, femeia a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991, care reglementează ordinea publică și liniștea publică.

În urma incidentului, femeia a depus o sesizare împotriva modului de acțiune al polițiștilor. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău a dispus efectuarea unor verificări amănunțite prin Biroul Control Intern pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a desfășurat evenimentul.

La finalizarea acestor verificări, vor fi luate toate măsurile legale care se impun, în funcție de concluziile raportului. Poliția Bacău subliniază importanța respectării regulilor de circulație și colaborării cetățenilor cu autoritățile pentru a asigura siguranța rutieră și ordinea publică.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img