20 septembrie 2024
ActualitateIncident cu câine agresiv în comuna Sărata 

Incident cu câine agresiv în comuna Sărata 

Într-o situație care a pus în alertă locuitorii din Comuna Sărata, un câine de luptă, metis de Amstaff, a fost găsit ieri în curtea unei case, provocând panică și neliniște. Proprietarii, incapabili să intre în propria locuință din cauza comportamentului agresiv al animalului, au solicitat ajutor de urgență.

Primul apel a fost făcut la Jandarmerie, care a direcționat solicitarea către Adăpostul Canin al Primăriei Municipiului Bacău. Însă, din cauza limitărilor legale, echipa de intervenție a fost inițial nevoită să refuze acțiunea, deoarece legislația actuală nu permite intervenția în afara limitelor municipiului Bacău.



Situația a devenit și mai tensionată când apelul a fost direcționat către Primăria Sărata, fără niciun rezultat concret. “Știm cu toții că, pe o rază de 50 km în jurul Bacăului, nicio unitate teritorială nu respectă legislația și nu are Serviciul pe care-l deține Primăria Municipiului Bacău. Nu strânge nimeni câinii abandonați, nu-i sterilizează nimeni. Și se înmulțesc la nesfârșit”, a declarat Dinu Păncescu, administratorul Adăpostului Canin Bacău.

După o zi de incertitudine și îngrijorare, echipa de la Adăpostul Canin Bacău a decis să intervină, în ciuda restricțiilor legale. Când au ajuns la fața locului, au găsit câinele stând pe pridvorul casei, lătrând agresiv. Cu o abordare calmă și blândă, specialiștii au reușit să captureze animalul, care ulterior a fost transportat în siguranță la adăpostul din Bacău.

Acum, câinele se află într-o boxă proprie și a primit deja prima masă. Păncescu a făcut apel la public să distribuie fotografia câinelui pentru a identifica eventualul proprietar. “Nu arată rău, nu e de mult timp pe străzi,” a adăugat el, sugerând că este posibil ca animalul să fie pierdut sau abandonat recent.

Incidentul a scos în evidență o problemă majoră în zonele rurale din jurul Bacăului: lipsa unui serviciu adecvat de gestionare a animalelor fără stăpân. Acest caz subliniază necesitatea urgentă de extindere a serviciilor de capturare și sterilizare a animalelor la nivel regional, pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a preveni astfel de incidente în viitor.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img