20 septembrie 2024
ActualitateManifestările Culturale „Zilele Municipiului Moinești”. Programul evenimentelor

Manifestările Culturale „Zilele Municipiului Moinești”. Programul evenimentelor

În perioada 5-8 septembrie 2024, Moineștiul va fi gazda unor manifestări culturale de amploare, marcând astfel o sărbătoare deosebită a comunității locale – „Zilele Municipiului Moinești”. Evenimentul, organizat cu ocazia împlinirii a 587 de ani de istorie atestată documentar, promite să aducă în prim-plan valorile locale, să stimuleze competiția și să contribuie la construirea unui viitor strălucit pentru toți locuitorii.

Manifestările vor debuta joi, 5 septembrie, cu o procesiune religioasă în cinstea Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, urmată vineri, 6 septembrie, de deschiderea oficială a evenimentului la Centrul Cultural. Aici, participanții vor putea asista la un recital liric, o expoziție de pictură, precum și la un spectacol de muzică populară susținut de Asociația Culturală „M.Y. Music Art”. Ziua se va încheia cu inaugurarea noului Stadion Municipal, unde echipa locală Petrolul Moinești va disputa un meci de fotbal amical cu FCM Bacău.



Sâmbătă, 7 septembrie, evenimentele vor continua cu o paradă a ansamblurilor participante la Festivalul de Muzică Populară „Moineșteanca” și diverse competiții sportive, iar seara se va încheia cu un spectacol de dans popular, urmat de un recital extraordinar susținut de artiști locali.

Duminică, 8 septembrie, ultima zi a manifestărilor va fi dedicată sărbătoririi Nașterii Maicii Domnului, cu slujbe religioase și spectacole artistice, care vor culmina cu un concert de închidere pe scena din Parcul Băi.

Organizatorii vă invită să luați parte la aceste zile de sărbătoare, pentru a celebra împreună tradițiile și cultura orașului Moinești. Atașat, găsiți programul detaliat al evenimentului.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img