20 septembrie 2024
ActualitatePrimarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu: "Strada nu este tomberon de gunoi!"

Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu: “Strada nu este tomberon de gunoi!”

Într-un apel adresat locuitorilor din Bacău, primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a lansat un mesaj ferm privind problema gestionării deșeurilor în oraș. Conform declarațiilor sale recente, mulți băcăuani continuă să își lase gunoiul pe străzi, ignorând responsabilitatea de a folosi corect infrastructura de colectare a deșeurilor, chiar și atunci când ajung aproape de rampa de gunoi.

Primarul a subliniat că, în ciuda eforturilor considerabile depuse pentru îmbunătățirea condițiilor de colectare a deșeurilor, problema persistă. „Am investit în multe cartiere în platforme noi, dotate cu pedale pentru a facilita depozitarea corectă a gunoiului. Totuși, aceste măsuri nu au fost suficiente. Vom continua să investim, iar în scurt timp vor sosi platformele cu cartelă. Dar, chiar și cu aceste îmbunătățiri, dacă nu avem o schimbare de atitudine, nu vom rezolva problema”, a declarat Stanciu Viziteu.



Primarul a evidențiat că polițiștii locali sunt în permanență în căutarea locurilor unde gunoiul este abandonat în mod ilegal, descoperind zilnic focare de infecție. „Din ianuarie și până acum, polițiștii au aplicat peste 250 de sancțiuni, în valoare totală de 77.000 de lei. Și nu ne vom opri aici. Educația în privința responsabilității față de mediu trebuie să includă și măsuri coercitive, atunci când este cazul”, a adăugat el.

Viziteu a făcut apel la conștiința colectivă a băcăuanilor, subliniind că „strada nu este tomberon de gunoi”. În mesajul său, primarul a încurajat toți locuitorii să contribuie la păstrarea curățeniei în oraș și să folosească corespunzător facilitățile de colectare a deșeurilor.

„Dragi băcăuani, haideți să facem împreună, cu toții, tot ce putem pentru a păstra curățenia!”, a încheiat Stanciu Viziteu, subliniind importanța colaborării comunității pentru menținerea unui mediu urban curat și sănătos.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img