20 septembrie 2024
CulturăComplexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău organizează o activitate literară dedicată Zilei Limbii...

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău organizează o activitate literară dedicată Zilei Limbii Române

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, filiala Bacău, și Penitenciarul Bacău, va organiza vineri, 30 august 2024, la ora 11:00, o activitate literară dedicată Zilei Limbii Române. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului din strada general Ștefan Gușe, nr. 3, și se înscrie în seria manifestărilor menite să celebreze limba română, atât în România, cât și în Republica Moldova.

Proiectul, coordonat de muzeografa Tincuța Bernevic, aduce un omagiu limbii române printr-un recital de poezie susținut de un grup de poete recunoscute: Silvia Miler, Mioara Băluță, Mihaela Băbușanu, Viorica Băluță, Oana Gheorghe și Tincuța Horonceanu Bernevic. Ele vor recita din creațiile lor proprii, punând astfel în lumină frumusețea, profunzimea și bogăția de sensuri ale limbii noastre.



Evenimentul marchează o ocazie deosebită de a celebra și de a reflecta asupra valorilor culturale și lingvistice care definesc identitatea noastră națională. Ziua Limbii Române, sărbătorită pe 31 august, este un prilej de a recunoaște importanța păstrării și cultivării limbii române, atât pentru cei care o vorbesc și o scriu în țară, cât și pentru comunitățile românești din întreaga lume.

La mulți ani limbii române și tuturor celor care continuă să o păstreze vie prin vorbire, scris și creație!



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img