20 septembrie 2024
ContrasensO sa fie bine. Și la vară, cald

O sa fie bine. Și la vară, cald

Deconectarea elitelor politice de realitate nu este o idee nouă, însă pare să devină din ce în ce mai evidentă în zilele noastre. Trăim într-o lume în care politicienii par să fie izolați într-un univers paralel, în care temele și deciziile pe care le promovează sunt tot mai deconectate de la nevoile și preocupările reale ale cetățenilor.

Acest fenomen evidențiază o prăpastie tot mai adâncă între planul pe care trăiește populația și cel în care trăiește elita politică.



Politicienii de astăzi, prin discursurile și măsurile pe care le susțin, par să ignore cu desăvârșire realitățile cotidiene ale cetățeanului de rând. Aceștia se concentrează adesea pe teme care nu doar că nu mai interesează publicul larg, dar în unele cazuri, au efecte negative directe asupra vieții oamenilor.

Exemplele sunt numeroase: interzicerea autovehiculelor care nu sunt electrice, interzicerea centralelor de apartament pe gaz, impunerea de noi ajutoare pentru Ucraina, complicarea circulației auto prin transformarea străzilor în piste de biciclete, impozite absurde pe emisiile bovinelor, implementarea pașapoartelor de vaccinare, sau cenzura sub pretextul luptei contra „fake news”.

Toate aceste măsuri sunt justificate sub umbrela salvării planetei, o nobilă cauză în esență, dar care devine un instrument de control și alienare când este impusă fără consultarea sau consimțământul celor afectați.

Această ruptură între elita politică și populație ne amintește de perioada comunistă, când restricțiile erau justificate prin lupta pentru un ideal nobil, dar care în realitate servea interesele unui grup restrâns de la putere.

În mod similar, politicienii de astăzi par să trăiască într-o bulă, preocupați mai degrabă de a-și conserva propriile poziții și privilegii, decât de a înțelege și soluționa problemele reale ale societății.

Într-o Românie care este din nou campioană la inflație în Uniunea Europeană, politicienii încearcă să ne convingă că „totul este bine” și că nu avem motive de îngrijorare.

Se laudă cu victorii politice, dar uită să menționeze dificultățile cu care se confruntă cetățenii în viața de zi cu zi: inflație galopantă, scăderea nivelului de trai, insecuritate economică și socială.

În același timp, numărul soldaților NATO mai are puțin și depășește numărul de militari ai României la noi în țară. Bineînțeles, sunt aici ca să ne apere. La fel erau și rușii până în 1956 sau nemții până în 1944. Să ne apere…

Dar o să fie bine. Vom fi datori, dar va fi bine. Cât se poate de bine. Vom urla de atâta bine.

spot_img

Alte titluri

spot_img

Ultimele știri