20 septembrie 2024
ActualitatePrimarul Bacăului a găsit motivul pentru care strada George Bacovia este șantier...

Primarul Bacăului a găsit motivul pentru care strada George Bacovia este șantier de două luni

Strada George Bacovia transformată în șantier de două luni din cauza unei porțiuni de piatră cubică – Nemulțumirea cetățenilor crește

De două luni, strada George Bacovia din Bacău este un șantier deschis, iar locuitorii din zonă încep să-și piardă răbdarea. Cauza? O mică porțiune de piatră cubică ascunsă sub asfalt, descoperită în timpul lucrărilor de reabilitare. Conform primarului Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, această descoperire neașteptată este motivul pentru care lucrările au stagnat atât de mult.



Primarul a explicat că în urmă cu mai mulți ani, strada George Bacovia a fost asfaltată direct peste piatra cubică care acoperea inițial carosabilul. În momentul în care echipele de muncitori au început să decoperteze strada pentru lucrări de reabilitare, au dat peste această piatră cubică, care a complicat situația. Potrivit primarului, decizia de a se reamenaja întreaga stradă a fost luată pentru a elimina orice problemă viitoare care ar putea fi cauzată de această piatră cubică.

Cu toate acestea, locuitorii din zonă se arată sceptici și nemulțumiți. „Nu am avut niciodată probleme cu asfaltul de pe această stradă. Nu circulă mașini grele pe aici, iar asfaltul a fost întotdeauna în regulă,” ne-a declarat un localnic. Oamenii nu înțeleg de ce s-a ajuns la această soluție extremă, mai ales că strada a fost practic inaccesibilă timp de două luni.

În timp ce autoritățile încearcă să justifice lucrările de pe strada George Bacovia, o altă problemă majoră persistă în imediata apropiere. Strada Banca Națională, care se intersectează cu strada George Bacovia, este și ea un șantier deschis de mai bine de două luni. Aici, lucrările au început pentru implementarea senzorilor care ar trebui să furnizeze informații Sistemului de management al traficului, dar de atunci totul a rămas în așteptare. Deși strada a fost decopertată, nu s-au mai făcut progrese vizibile, iar cetățenii din zonă încep să fie din ce în ce mai frustrați.

Un alt localnic ne-a spus: „Nu știm ce se întâmplă. Au început lucrările acum câteva luni, dar de atunci nu s-a mai mișcat nimic. Totul este lăsat în paragină, iar noi ne stricăm mașinile prin gropi.”

Primarul și autoritățile locale nu au oferit încă explicații clare referitoare la stadiul lucrărilor de pe strada Banca Națională sau la motivele întârzierii acestora. De asemenea, nu au fost anunțate termene clare pentru finalizarea proiectelor, ceea ce contribuie la nemulțumirea generală a locuitorilor.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img