22 septembrie 2024
ActualitatePrimarul comunei Horgești critică inacțiunea cetățenilor în fața incendiilor de vegetație

Primarul comunei Horgești critică inacțiunea cetățenilor în fața incendiilor de vegetație

În urma unui nou incendiu de vegetație care a izbucnit în comuna Horgești, primarul Alina-Adriana Temea a luat atitudine publică împotriva lipsei de implicare a cetățenilor. Într-o postare pe rețelele de socializare, edilul a exprimat frustrarea față de reacția celor care preferă să comenteze de pe margine, în loc să intervină activ în stingerea incendiilor care afectează comunitatea.

Inconștiența unora nu are limite. Surprinzătoare este reacția oamenilor care privesc de pe margine și nu intervin, dar nu obosesc să comenteze despre funcționarii din Primărie, care intervin de fiecare dată la stingerea incendiilor,” a scris Temea pe Facebook.



Primarul a ținut să clarifice că Primăria Horgești nu dispune de un serviciu de permanență pentru stingerea incendiilor. Funcționarii primăriei, deși nu sunt permanent pregătiți pentru astfel de situații, se mobilizează imediat pentru a interveni, chiar și în afara orelor de program. „Și funcționarii au case, familii și probleme personale și nu stau continuu pe utilaje să aștepte să mai dea foc cineva, undeva,” a explicat edilul.

Temea a mai menționat că, deși uneori mașina de pompieri de la Parincea ajunge mai repede la locul incendiului, acest lucru se întâmplă deoarece Serviciul de Pompieri din această comună face permanență, fiind notificat automat prin apelul la 112. Totodată, Primăria Horgești a contribuit financiar la înființarea acestui serviciu de permanență, subliniind astfel colaborarea intercomunală pentru siguranța locuitorilor.

În ciuda eforturilor autorităților, primarul a evidențiat lipsa de solidaritate din partea cetățenilor, care, deși sunt în număr mare în fiecare sat, refuză să participe activ la stingerea incendiilor. „Când are loc un incendiu, nu ajută niciun cetățean din sutele de oameni cât are un sat, dar se găsesc zeci să comenteze de rău,” a adăugat Temea.

Edilul a încheiat apelul său cu un îndemn către toți cetățenii să conștientizeze că, pe lângă drepturi, au și obligații față de comunitatea din care fac parte, mulțumind celor care au manifestat înțelegere.

Acest incident subliniază o problemă tot mai frecventă în multe comunități rurale din România, unde lipsa de resurse și de implicare civică poate avea consecințe devastatoare. Rămâne de văzut dacă acest apel la responsabilitate va avea ecoul dorit în rândul cetățenilor din Horgești.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img