20 septembrie 2024
ActualitateAvertizare Letea Veche: Dezinsecție aeriană programată pentru 24 August 2024

Avertizare Letea Veche: Dezinsecție aeriană programată pentru 24 August 2024

Primăria Letea Veche a anunțat că, sâmbătă, 24 august 2024, între orele 6:00 și 10:30, vor avea loc lucrări de dezinsecție aeriană pe toată raza UAT Letea Veche, care include localitățile Letea Veche, Holt, Radomirești, Ruși-Ciutea și Siretu. Aceste lucrări sunt parte a unei campanii de combatere a țânțarilor, realizată prin pulverizarea din avion a unui insecticid aprobat de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Crescătorii de albine și pasionații de sericicultură din aceste zone sunt avertizați să ia măsuri de protecție specifice, având în vedere că insecticidul utilizat poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase. Recomandările includ acoperirea sau mutarea temporară a stupilor și asigurarea protecției corespunzătoare a culturilor de viermi de mătase.



De asemenea, locuitorii care se vor afla în aer liber în timpul lucrărilor de dezinsecție sunt sfătuiți să evite expunerea directă la soluția pulverizată. În cazul în care se confruntă cu efecte adverse, aceștia sunt îndemnați să ia măsuri de prim ajutor și să se prezinte de urgență la medic sau la cea mai apropiată unitate medicală.

Primăria Letea Veche menționează că, în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite desfășurarea acestei acțiuni, dezinsecția aeriană va fi reprogramată pentru o dată ulterioară. Autoritățile locale vor anunța public reprogramarea, dacă va fi necesară.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img