19 septembrie 2024
Zona zeroEu știuStiluri potrivite de gresie și faianță pentru amenajarea bucătăriei

Stiluri potrivite de gresie și faianță pentru amenajarea bucătăriei

Locuința ta este în plin proces de amenajare sau reamenajare? Nu uita de bucătărie, inima locuinței, locul în care petreci, practic, cel mai mult timp în mod activ. Mesele pregătite și cele pe care le iei în familie, chiar și momentele de relaxare, toate acestea sunt motive suficient de bune să acorzi atenție amenajării bucătăriei, iar gresia și faianța aleasă joacă un rol decisiv atât în ceea ce privește funcționalitatea, cât și în ceea ce privește estetica.

Alegeri potrivite pentru amenajare în stil modern

Stilul modern se caracterizează prin liniile curate, prin culorile neutre și estetica minimalistă. Tocmai de aceea este recomandat să optezi pentru gresie sau faianta bucatarie de dimensiuni mari, cu finisaje mate sau lucioase, de preferat în culori precum alb, negru, gri și bej.



Dacă o bucătărie în stil modern este scopul proiectului tău de amenajare, optează pentru modelele de plăci mari, în culori neutre, creând astfel un spațiu aerisit și ordonat, perfect pentru o bucătărie contemporană.

Alegeri potrivite pentru amenajare în stil rustic

Stilul rustic este acela care aduce o notă caldă și primitoare în bucătărie, iar în acest scop sunt folosite materiale naturale și culori pământii. Gresia și faianța în acest stil imită de cele mai multe ori lemnul sau piatra, oferind un aspect autentic și tradițional. Variantele cu finisaje rustice, în nuanțe de maro, bej sau teracotă vor completa perfect acest stil. Prin aceste alegeri, vei adăuga textură și căldură spațiului amenajat.

Alegeri adecvate pentru amenajarea bucătăriei în stil industrial

Inspirat din designul fabricilor și al spațiilor de lucru, stilul industrial este acela care combină materiale brute și elemente metalice. Tocmai de aceea sunt preferate modele de gresie și faianță în tonuri de gri și negru, cu texturi care imită betonul sau metalul oxidat.

Pentru o bucătărie în stil industrial, optează pentru plăci de gresie care imită betonul sau metalul, dar și pentru modele de faianță cu aspect de cărămidă expusă sau cu finisaje metalice.

Amenajare în stil mediteraneean

Aerul proaspăt și vibrant specific stilului mediteraneean este inspirat din regiunile de coastă ale Mediteranei. Pentru a completa acest stil, gresia și faianța sunt colorate și decorate cu modele geometrice sau florale, în nuanțe de albastru, verde, galben și teracotă. Vei crea, cu ajutorul acestora, un spațiu vesel și luminos, iar plăcile decorative vor adăuga un plus de personalitate și stil bucătăriei tale.

Amenajare în stil scandinav

Simplitatea, funcționalitatea sunt specifice stilului scandinav, iar culorile deschise precum alb, gri deschis sau bej sunt preferate pentru a crea un spațiu luminos și aerisit.

Pentru un astfel de design, optează pentru plăci de gresie și faianță în culori deschise, cu modele simple și linii curate. Ceea ce vei obține va fi o atmosferă calmă și ordonată în bucătărie.

În funcție de stilul care dorești să îți domine bucătăria, optează pentru modelele de gresie și faianță potrivite. Designul modern, cel rustic, industrial, mediteraneean sau scandinav, oricare poate fi reprezentat cu succes dacă faci alegerile potrivite.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img