20 septembrie 2024
SportFotbal/ Cupa României: FC Bacău- Ceahlăul Piatra Neamț în turul 3

Fotbal/ Cupa României: FC Bacău- Ceahlăul Piatra Neamț în turul 3

Miercuri, 14 august, de la ora 17.30, echipa antrenată de Costel Enache va primi vizita divizionarei secunde din județul învecinat. Până atunci, șase din echipele Academiei băcăuane se pregătesc să debuteze, în acest weekend, în Liga de Tineret, respectiv Liga Elitelor U13, U14, U15, U16 și U17

După un derby băcăuan, unul inter-județean. Învingătoare cu 3-1 contra concitadinei Aerostar, în turul doi al fazei regionale di Cupa României, divizionara C FC Bacău va întâlni în turul al treilea al competiției KO formația de ligă secundă Ceahlăul Piatra Neamț.



Confruntarea va avea loc în manșă unică, miercuri, 14 august, de la ora 17.30, la baza „alb-roșilor” de la Ruși Ciutea. Învingătoarea va accede în play-off-ul competiției, programat pe 28 august și care va constitui ultima etapă dinaintea fazei grupelor. Ceahlăul a început campionatul Ligii a II-a weekendul trecut, cu o înfrângere cu 3-1 la Miercurea Ciuc, în fața Csikszeredei, iar sâmbătă, 10 august, în runda a doua, va primi vizita celor de la CSM Slatina. Jocul cu Slatina va fi ultimul pentru nemțenii antrenați de italianul Marco Veronese înaintea confruntării de miercurea viitoare, din Cupa României, cu FC Bacău.

În altă ordine de idei, FC Bacău va debuta în acest sfârșit de săptămână cu nu mai puțin șase echipe în cele mai importante competiții de juniori și tineret ale țării. În premieră, „alb-roșii”, a căror Academie fondată în 2014 de Cristi Ciocoiu a fost clasificată pe poziția a 16-a în topul național de profil alcătuit în 2024 de FRF, vor evolua în sezonul 2024-2025 în Liga de Tineret, care dă reprezentanta României în Youth League.

Duminică, 11 august, de la ora 12.00, FC Bacău U18 va juca în prima etapă a Seriei de Est din Liga de Tineret pe terenul Botoșaniului. La finalul săptămânii viitoare, pe 18 august, băcăuanii vor bifa primul meci de acasă în această competiție, primind vizita FCSB-ului. Pe lângă Liga de Tineret, în acest weekend FC Bacău va „ataca” și Liga Elitelor cu cinci echipe.

Astfel, la U13 și U14 , în Seria 2, băcăuanii vor evolua acasă, contra Școlii de Fotbal Oțelul Galați, pe 11 august, de la orele 17.30, respectiv 16.00, la U15 și U16, în Seria 1, vor juca, de asemenea pe teren propriu, dar pe 10 august, de la orele 14.00, respectiv 12.00, în timp ce la U17, în Seria de Est, vor debuta pe 11 august, de la ora 14.00, în deplasare, contra celor de la FC Botoșani.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img