20 septembrie 2024
SportBăcăuanca Mihaela Cambei, vice-campioană olimpică!

Haltere/ Jocurile Olimpice Paris 2024

Băcăuanca Mihaela Cambei, vice-campioană olimpică!

La capătul unui concurs perfect, în care nu a ratat nimic, sportiva de 21 de ani născută la Dofteana a reușit un total de 205 kilograme, cu care a cucerit argintul. Sportiva legitimată la CSM Onești a ratat aurul în mod dramatic, în fața dublei campioane olimpice, chinezoaica Zhihui Hou, care, la urma încercare din concurs, și-a bătut propriul record, totalizând 206 kilograme

A opta medalie a României la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 are străluciri de argint! Vine din comuna băcăuană Dofteana și atârnă la gâtul halterofilei de la CSM Onești, Mihaela Valentina Cambei!! Miercuri seara, la finala categoriei 49 kilograme găzduită de South Paris Arena 6, sportiva născută la 18 noiembrie 2002, la Dofteana, a reușit un concurs perfect, totalizând 205 kilograme și adjudecându-și titlul de vice-campioană olimpică.



Iar parcursul Mihaelei se putea solda chiar cu medalia de aur! Din păcate, la ultima încercare, chinezoaica Zhihui Hou a detronat-o pe halterofila din România, corectându-și propriul record și ajungând la un total de 206 kilograme cu care și-a păstrat titlul olimpic. Desemnată anul trecut cea mai bună halterofilă din Europa, Cambei și-a confirmat din plin statutul miercuri seara, la întrecerile de la Olimpiada pariziană.

Sportiva CSM Onești a câștigat într-un mod entuziasmant stilul smuls, la care a ridicat deasupra capului, pe rând, 89, 91 și 93 kg. La aruncat, băcăuanca a reușit 106 din prima încercare, după care a „urcat” la 110, impunându-se și la această bornă de greutate, în ciuda unei accidentări pe care a suferit-o la degetul mare de la mâna stângă.

Aflată pe primul loc la total după primele două încercări, Mihaela Cambei și-a „securizat” primatul grație unei noi „aruncări” reușite, de data aceasta la 112 kg, cu care a realizat un total de 205 kilograme.

Un total care-i asigura Mihaelei, în cel mai rău caz, argintul, dar care putea fi de aur dacă Zhihui Hou nu ar fi reușit să-și doboare recordul olimpic de 117 kg la stilul aruncat. Halterofila din China, care „aruncase” la prima încercare 110 kg pentru un total de 199 kg, a optat pentru singura variantă ce-i putea permite păstrarea titlului cucerit la precedenta Olimpiadă, cea de la Tokyo: 117 kg.

A ratat a doua încercare, dar a fost încununată de succes la ultima, care a tras practic cortina peste finala categoriei de 49 kg. Zhihui Hou rămâne campioană olimpică la haltere, cu un total de 206 kg, în timp ce Mihaela Cambei aduce din nou, după o așteptare de decenii, o medalie olimpică Bacăului. Un argint care putea fi aur, un argint cât… un aur! Bravo Mihaela!

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img