20 septembrie 2024
SportFotbal/ Cupa României: FC Bacău, calificată în turul trei

Fotbal/ Cupa României: FC Bacău, calificată în turul trei

„Alb-roșii” s-au impus miercuri cu 3-1 contra Aerostarului, în deplasare

FC Bacău s-a calificat în turul al treilea al fazei regionale din Cupa României, care se va derula pe 14 august și va constitui ultima etapă dinaintea play-off-ului. Miercuri seara, echipa antrenată de Costel Enache s-a impus cu 3-1 (1-1), în fieful concitadinei Aerostar la capătul unui meci agreabil.



Primele două ocazii ale partidei au aparținut „aviatorilor”, prin Telcean (min. 2 și 5), însă deschiderea scorului a fost realizată de către formația oaspete, grație lui Diego Burlacu, care a îndeplinit o simplă formalitate în min. 7, la pasa trimisă în fața porții de Andrei Pavel.

Același Pavel a ieșit la rampă 22 de minute mai târziu, de data aceasta în calitate de finalizator, execuția sa ireproșabilă din lovitură liberă de la 25 metri modificând din nou tabela. Cu trei minute înainte de pauză, gazdele au redus din handicap prin Aeroaiei, care a transformat penalty-ul acordat pentru faultul comis de Chirilă asupra lui Nicolas Constantinescu.

În partea secundă, ratările imense ale lui Oasenegre (min. 58, șut alături), Aftanache (min. 75) intervenție excelentă a lui Mocanu în situație de unu la unu) și A. Pavel (min. 85, șut imprecis din poziție ideală) au prefațat golul de 1-3 care a venit însă dintr-o fază fără pretenții deosebite.

Astfel, în min. 85, Cosmin Popescu a centrat din lovitură liberă de pe banda dreaptă, mingea a fost deviată în careul gazdelor, păcălindu-l pe portarul pe Mocanu, care a trebuit să se recunoască învins pentru a treia și ultima oară.

Aerostar părăsește Cupa României, dar se prezintă încă de pe acum o echipă ce va pune probleme oricărui adversar în campionatul Ligii a III-a care va debuta la finalul acestei luni. FC Bacău, în schimb, își confirmă supremația în fotbalul băcăuan, obținând o calificare meritată în Cupă și anunțând un sezon menit să aducă o ridicare de ștachetă.

Aerostar: Ov. Mocanu- T. Antohi (min. 60 Tilibașa), Prențu, Benchea, Acatrinei (min. 46 Bălășel)- Telcean, Catău, Aeroaiei (min. 81 Juncu), M. Matei (min. 60 Băisan)- Padovei (min. 81 R. Necula), N. Constantinescu. Antrenor: Mișu Ionescu.

FC Bacău: L. Anton- M. Bordea, Cimbru, I. Chirilă (min. 46 D. Ganea), Coajă- R. Albu (min. 80 Luncașu), Oasenegre, Cârstean (min. 27 M. Ursu)- Burlacu (min. 46 C. Popescu), A. Pavel, Ciumașu (min. 46 Aftanachi). Antrenor: Costel Enache.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img