În comunele Cleja și Răcăciuni a ajuns la final un program de tipul „Academia Copiilor”, organizat printr-un parteneriat între Teach for Romania, Inspectoratul Școlar Județean, Școala Gimnazială Cleja și Școala Gimnazială Răcăciuni, timp de 10 zile. Programul Teach for Romania recrutează profesori din sistemul educațional care predau sau specialiști din alte domenii care își doresc să predea în comunități vulnerabile din toată țara și au nevoie de un sistem de formare și susținere pentru a putea depăși obstacolele specifice unor astfel de medii și a genera schimbări autentice în școală și comunitate.
Academia de Leadership și Formare în Educație, ajunsă la ediția a 11-a, reprezintă un eveniment anual care pregătește timp de cinci săptămâni viitoarea generație de profesori-soluție ai Teach for Romania. Anul acesta, a fost organizată cea mai„ numeroasă” Academie din Europa, cu peste 1.000 de participanți (elevi, profesori, mentori, manageri, specialiști în învățare, voluntari etc).
„Profesorii Teach for Romania – ne-a informat prof. Minodora Drâmbă, directoarea Școlii Gimnaziale din Cleja – și-au început călătoria prin cei doi ani de program cu o aventură extraordinară de 5 săptămâni: Academia de Leadership și Formare în Educație. După primele două săptămâni de conectare online, Academia s-a mutat în comunitățile Cleja și Răcăciuni, în mai multe structuri școlare, unde profesorii, susținuți de 45 de voluntari, au lucrat cu 684 de elevi, folosind 3.500 de instrumente de scris, cunoscându-se și socializând în timpul a 26.565 de mese și împărtășind nenumărate emoții”.
Profesorii Teach for Romania au descoperit la Cleja și Somușca elevi care cunosc regulile, care au cultura reușitei și rutine sănătoase, care se implică în activitățile școlare și extrașcolare și multe altele. În cele zece zile, elevii au beneficiat și de „o 𝑚𝑎𝑠ă 𝑠ă𝑛ă𝑡𝑜𝑎𝑠ă”, asigurată de Consiliul Județean, ca urmare a parteneriatului cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău.
În Academia Copiilor, elevii au savurat biscuiți, cereale și laptele din partea McVities România, Nestlé și Müller Romania, oferite la momentele de gustare.
Aceste activități au fost posibile datorită Asociației Teach for Romania, Inspectoratului Școlar Județean, Consiliului Județean și Primăriei Cleja.
Programe educaționale de tipul „Școală de vară„ au loc în școlile din satele Cleja și Somușca de aproape 7 ani.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.