20 septembrie 2024
SportAtletism/ Aruncarea ciocanului: Bianca Ghelber, pe locul 9 la Olimpiadă

Atletism/ Aruncarea ciocanului: Bianca Ghelber, pe locul 9 la Olimpiadă

Marți seara, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Paris, Bianca Ghelber (SCM Bacău) s-a clasat pe locul 9, cu rezultatul de 72,36 metri.

Atleta în vârstă de 34 de ani nu a izbutit să intre în Top 8 al aruncătoarelor care s-au luptat ulterior pentru medaliile olimpice.



Bia a ratat prima aruncare, iar a doua tentativă, ce a măsurat 72,24 m, a clasat-o temporar pe poziția a opta.

Având în vedere că venezueleanca Roza Andreina Rodriguez a reușit un rezultat de 72,98 m, Ghelber era obligată, pentru a rămâne în primele opt, să „dea” cel puțin 72,99m la a treia încercare.

Din păcate pentru Bianca Ghelber, a treia aruncare a sa a măsurat 72,36, astfel încât eleva Mihaelei Melinte a terminat competiția pe locul 9, în afara bătăliei pentru medalii.

Campioană europeană în urmă cu doi ani, Bia se poate consola că, în urma sa, în ierarhia olimpică stabilită marți seara pe stadionul Saint Denis din Paris s-au clasat, în ordine, daneza Koch Jakobsen, americanca DeAnna Price (deținătoarea celei de-a doua performanțe din toate timpurile la aruncarea ciocanului, cu 80,31 m) și campioana continentală en titre, italianca Sara Fantini!

Cea mai bună performanță personală a Biancăi Ghelber rămâne cea de la Olimpiada precedentă: 74,18m cu care s-a clasat a șasea la Tokyo 2020.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img