20 septembrie 2024
SportSurorile Adnana și Daria Vrînceanu (SCM Bacău), la Mondialele U20 din Peru

Atletism/ CM Juniori 1

Surorile Adnana și Daria Vrînceanu (SCM Bacău), la Mondialele U20 din Peru

Două băcăuance de… Mondiale. Și surori pe deasupra! Adnana și Daria Vrînceanu vor reprezenta Bacăul la Campionatele Mondiale Under 20 de atletism programate la finalul acestei luni în capitala Perului, Lima.

Cele două sportive antrenate de Cristi Nemțeanu la SCM (Daria are dublă legitimare, reprezentând și Clubul Sportiv Școlar Bacău) și-au făcut baremul de participare la Mondialele de Juniori 1 și au fost incluse de Federația Română de Atletism în lotul de 17 sportivi care vor concura pentru țara noastră în Peru.



Adnana va lua startul la 200 de metri, cea mai bună performanță a băcăuancei la această probă fiind de 24,08 secunde, în condițiile în care baremul era de 24,35. Sora mai mică a Adnanei, Daria, deși este junioară 2, se va întrece cu cele mai bune junioare 1 ale lumii la triplusalt.

Baremul la această probă este de 12,90 metri, iar Daria a reușit un impresionant rezultat de 13,08 la Europenele U18 din vara aceasta, de la Banska Bistrica.

„Convocarea surorilor Adnana și Daria Vrînceanu este o reconfirmare a muncii și valorii acestor sportive. Le ținem pumnii”, a declarat Cristi Nemțeanu, singurul antrenor cu două atlete în lotul pentru Lima 2024.

Și puteau fi chiar trei, în condițiile în care Ștefi Zediu s-a aflat la un pas de realizarea baremului pentru Mondialele U20 din Peru”, a punctat antrenorul Nemțeanu.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img