19 septembrie 2024
ActualitateSpectacol unic de sunet, lumină și culoare, la Castelul ,,Ghika”!

Spectacol unic de sunet, lumină și culoare, la Castelul ,,Ghika”!

Reînvie vremurile bune de altădată, prin poveștile spuse în cadrul unor spectacole unice realizate în România, la Castelul ,,Ghika” din Dofteana-Bacău, de organizatoarea și promotoarea de evenimente cultural-artistice și istorice, Lucia Pădurariu, împreună cu invitații și partenerii săi.

După ,,Dansul ielelor” (ediția a patra), care a avut loc pe 23 iunie la Castelul ,,Ghika”, a urmat cel de-al doilea eveniment al verii, tot la castel, de data aceasta, unul din ciclul seratelor interbelice, desfășurat sub genericul ,,Hai să ne-ntâlnim sâmbătă seară, iară!”.



Și a fost să fie, sâmbătă seara, pe 27 iulie…

În atmosfera caldă, romantică și rafinată a castelului, cei prezenți au avut ocazia să retrăiască momente din perioada interbelică, în care, muzica, tangoul, petrecerile și balurile erau în mare vogă, foarte apreciate de lumea mondenă de atunci. Într-o seară de neuitat, ca cea de sâmbătă seară, Liliana Nestor a spus povestea fascinantă a ceaiului, printre flori, porțelanuri, decorațiuni interioare și accesorii vestimentare. Totul, în pași de vals și de tango argentinian, pe acordurile muzicale ale trupei ,,MoniAcustique” (cu Alexandru Nucă la bandoneon și chitară), completate magistral, de Monica Opra (voce), Alexandra Elefterescu-Tăbăcaru (violoncel, membră a Cvartetului ,,Consonanțe” al Filarmonicii ,,Mihail Jora” din Bacău) și ,,Tango Social Bacău”.

Lor li s-au mai alăturat, cu mult entuziasm, reprezentanți ai școlilor de tango din București, Iași, Brașov și Piatra-Neamț. Căci, fără doar și poate, tangoul a fost din nou magia serii…

Prin intervențiile lor, au mai întregit frumusețea seratei, partenerii acestui eveniment:

,,Sakura-Cafenea & Ceainărie” Suceava, ,,Costume Spectacol” Iași, ,,Stanciu Ancuța Atelier”, ,,Rendez-Vous cu flori, atelier de creație florală by Lucia Pădurariu”, ,,Atelierul de obiecte”, ,,Ballu Coffee & Bistro” Onești, cu cina interbelică și ,,MiișiMii – Artizani de dulciuri” Comănești, cu savuroasele-i deserturi, ,,Castelul Ghika”, ,,Domeniile Panciu”, prin Ionuț Constantin și somelierul Sorin-Gabriel Ailenei, cu degustări de vinuri și spumantele lor povești… .

Parteneri media: Atelierul multimedia ,,Chromatique” Bacău, Studioul Foto ,,LumiArt Photography” Bacău, ,,Turism-Bacău”, ,,Deșteptarea” Bacău.

P. S. Iar poveștile castelului nu se opresc aici. Urmează altele, în toamnă…

Romulus-Dan BUSNEA



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img